Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 17 Μαϊος 2014 17:13

Μόνος στο παραβάν

Γράφτηκε από τον

του Νίκου Μάστορα Γκουλέμα

Δύσκολο πράγμα η δημοκρατία. Χρειάζεται ευθύνη και συμμετοχή όλων για να λειτουργήσει σωστά. Αυτό όμως είναι και η απαράμιλλη ομορφιά της• η ευθύνη και η συμμετοχή όλων.

Από τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις της δικής μας δημοκρατίας είναι αυτή της αποχής και της -όποιας- αξίας της. Δεν υπάρχει αποχή στην δημοκρατία, παρά μόνο αποδοχή• αποδοχή ότι κάποιος άλλος θα επιλέξει για εσένα. Κάποιος άλλος που δεν σε ρώτησε, δεν σε νοιάστηκε, δεν σε ξέρει και δεν το επιλέγει καν• εσύ το επιλέγεις.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους αποφάσισαν να εμπλακούν με τα κοινά σε αυτές τις εκλογές. Φίλους και μή, γνωστούς ή όχι, αριστερούς ή δεξιούς ...βόρειους ή νότιους. Σε μία εποχή με ιδιαίτερη πολιτική ένταση και χωρίς να είναι ελκυστικό το πολιτικό τοπίο, κάποιοι επέλεξαν να εκτεθούν• και μπράβο τους. Η πολιτική είναι μια εξαιρετικά σοβαρή και σημαντική διαδικασία για να την αφήνεις πάντα στους άλλους.

Μέσα στο παραβάν είμαστε μόνοι, μεγάλο και δυνατό πράγμα αυτό. Αν εκεί μέσα μπορέσουμε και σηκώσουμε -έστω για λίγο- το κεφάλι μας, ίσως να καταφέρουμε να δούμε ένα μικρό παράθυρο κι από εκεί να δούμε μια εικόνα του αύριο. Ένα αύριο δικό μας, των φίλων μας, των παιδιών μας, του τόπου μας. Ένα αύριο που θα το καθορίσει η ψήφος του σήμερα.

Η ψήφος να ξέρετε, είναι μια συντροφιά που σήμερα διαλέγεις κι από αύριο θα σε ακολουθεί. Δεν ξέρω αν κάποιοι από εμάς επιλέξουμε για συντροφιά στους καιρούς που έρχονται, το θυμό, την εκδίκηση ή την αυταπάτη. Εγώ θα προτιμήσω την ειλικρίνεια.

Θα προσπαθήσω τουλάχιστον. Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα...

Καλή ψήφο σε όλους! ;)

πηγή: http://www.pro-tasis.net/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Μαϊος 2014 17:20
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΓΚΟΥΛΕΜΑΣ

O Νικόλας Μάστορας Γκουλέμας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη ανάμεσα σε μια ομάδα Προσκόπων και σε αυλές σχολείων με μια μπάλα στο χέρι.

Τα καλοκαίρια έβαζε βενζίνη στο πρατήριο του πατέρα του μέχρι τα 18 του όπου και έφυγε Θεσσαλονίκη για σπουδές. Μετά από μια 10ετή περιπλάνηση ανάμεσα σε σχολές, πτυχία, θεατρικά εργαστήρια και λογιών λογιών εργασίες, επέστρεψε στην Κοζάνη στην οποία πλέον εργάζεται και κατοικεί.

Σχετικά Άρθρα