Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 18:11

Ο Θ. Καρυπίδης για τα δημοσιεύματα: ''δεν μηνύω όσους λυμαίνονται, αυτοί τιμωρούνται απο τον λαό....δεν πιστεύω στην δικαιοσύνη ....θα δικαιωθώ, οχι απο την δικαιοσύνη αλλά απο τους πολίτες'' (βιντεο)

Γράφτηκε από τον

του Σπύρος Κουταβα

Εξηγήσεις για το δάνειο της Συνεταιριστικής τράπεζας και τα δημοσιεύματα του τύπου έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό Ανατροπή Δημιουργία Θ. Καρυπίδης,

στην κεντρική του προεκλογική ομιλία χθες το βράδυ στο προεκλογικό του κέντρο στην Κοζάνη.

Ο Θ. Καρυπίδης σημείωσε ότι ''είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της Τράπεζας γιατί πιστεύω στο θεσμό που υπηρετεί, βοήθησε αρκετές επιχειρήσεις και εάν υπήρξαν θέματα κακοδιαχείρισης οι αρμόδιοι ας τα αναδείξουν, τα έχουν τα στοιχεία''.
Υψώνοντας τον τόνο της φωνής μίλησε για λάσπη και παραπληροφόρηση σε ότι αφορά το πρόσωπο του. «Προχωρούν στην παραπληροφόρηση και στην λάσπη. Έχω δώσει στην δημοσιότητα την βεβαίωση του δικού τους ελεγκτή, της τράπεζας της Ελλάδος που βεβαιώνει τι; (χειρονομώντας έντονα και με υψωμένους τον τόνο της φωνής) ..ότι δεν έχω ουδεμία σχέση, ούτε ένα ευρώ , δεν υπάρχει στο όνομα μου». (χειροκροτήματα).
Επί της ουσίας πιά, δεν γίνεται κατανοητό στον κοινό νού γιατί ο Θ. Καρυπίδης δείχνει σαν να πανηγυρίζει που ο εκκαθαριστής βεβαιώνει ότι ο ίδιος ''δεν έχω ουδεμία σχέσει ούτε ένα € δεν υπάρχει στο όνομα μου'', όταν το σύνολο των μετοχών της εταιρίας που οφείλει στο τραπεζικό σύστημα είναι στο όνομα της συζύγου του.
Αναφερόμενος στο δημοσίευμα σημείωσε, «Δεν θα τους κάνω μήνυση, δεν μηνύω αυτούς που λυμαίνονται, αυτοί που λυμαίνονται τιμωρούνται και η καλύτερη τιμωρία είναι ο λαός ( με τα χέρια του έδειξε τους συγκεντρωμένους οπαδούς ). Δεν πιστεύω στην δικαιοσύνη, όχι γιατί δεν πιστεύω στο δίκαιο, γιατί πρέπει πρώτα να εισπράττεις και να απομένεις δικαιοσύνη και να προσφεύγεις στο δίκαιο. Είμαι άνθρωπος που πορεύτηκα με δίκαιο και ξέρω ότι θα δικαιωθώ όχι από την δικαιοσύνη αλλά από όλους εσάς (έδειξε τους πολίτες) γιατί όλοι μαζί θα δώσουμε δικαιοσύνη στο τόπο μας».

Θέλω να πιστεύω για τα παραπάνω ότι ευθύνεται η ''αίγλη'' του μπαλκονιού η του βήματος, και η πηγαία συναισθηματική ορμή και φόρτιση του λόγου που οδήγησαν το Θόδωρο Καρυπίδη να ξεστομίζει πρωτοφανείς κουβέντες για την δικαιοσύνη και τον ρόλο των πολιτών που αδικούν ακόμη και τον ίδιο.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θ. Καρυπίδης θεωρεί ότι η ψήφος των πολιτών στο πρόσωπο του έχει τα χαρακτηριστικά της απονομής του δικαίου η της ''άφεσης των αμαρτιών''. Γράφαμε στις 16/4 vetonews για την ομιλία του στην Καστοριά ότι : ζητά από τους πολίτες να απαντήσουν αυτοί για λογαριασμό του - δηλαδή με την ψήφο τους - εάν είναι φορέας ακροδεξιών αντιλήψεων. ''Στις 18 Μαΐου θα αποφανθούν οι πολίτες για το πρόσωπο μου για τα όσα μου προσάπτουν οι δημοσιογράφοι συνάδελφοι μου που είναι υπάλληλοι των συμφερόντων...''
Προκάλεσε τους αντιπάλους του λέγοντας διακινούν λάσπη στις περιοδείες τους «για 4 η 5 εκ € ότι έχει σε δάνεια, ενώ τα αφεντικά τους -εννοώντας τις αποκαλύψεις των εφημερίδων- έγραψαν για 550.000 €. Και η βεβαίωση του εκκαθαριστή της τράπεζας για το κανάλι αναφέρει για δάνεια ύψους 290.000€, από δάνεια που έχουν συναφθεί το 2009 από δύο ανθρώπους που ξεκίνησαν την προσπάθεια, χωρίς εγώ να είμαι μέτοχος, τι απαντάνε σε αυτό; Δεν απαντούν».
Αναφέρθηκε επίσης στο παρελθόν της υποψηφιότητας του από τον Σύριζα. «Πιστεύουν ότι μπορούν να συντομεύσουν το πολιτικό χρόνο, κάνουν πάλι λάθος , όπως τότε, που άκουσαν για την υποψηφιότητα μου με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθούσαν και άλλες αντιμνημονικές δυνάμεις. Με είπαν όπως ήθελαν, χαρακτήρισαν όπως με χαρακτήρισαν, είπαν πολλά για το πρόσωπο μου, μέτρησαν και είδαν ότι κερδίζουμε από την πρώτη Κυριακή, δεν μπορούν να το αποτρέψουν» χειροκροτήματα).
Σε άλλο σημείο αποκάλεσε «υποταγμένους το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Περιφέρειας στις επιταγές του κέντρου», για τον εαυτό του δήλωσε ότι «δεν είναι μέρος του συστήματος, είμαι ένας από σας» είπε χαρακτηριστικά . Σε υψηλούς τόνους και με αιχμές στον Ε. Βενιζέλο , -χωρίς να τον κατονομάσει -τόνισε ότι «κατέλυσαν την δημοκρατία, κατέκλυσαν τον κοινοβουλευτισμό, και μάς κουνούν και το δάκτυλο, μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας και τυγχάνει αυτοί που μας κυβερνούν να είναι και συνταγματολόγοι, πρέπει να απολογηθούν. Η απολογία είναι μια και μοναδική, ξεπεράστε το μήνυμα πέρα από την περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα, εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα, πιστεύουμε στους Έλληνες.
Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του Θ. Καρυπίδη έγινε σε πολύ υψηλούς τόνους και με έντονες χειρονομίες. Χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από τους οπαδούς της κίνησή του, και σε κάποια στιγμή συνομίλησε με το κοινό στο θέμα της πώλησης μεριδίων της ΔΕΗ. «Θα τους επιτρέψουμε να τα πουλήσουν»; Ρώτησε. «Όχι, απάντησε ο κόσμος».
Η ομιλία του Καρυπίδη ήταν πολιτική ομιλία σε τόνους ασυνήθιστα υψηλούς, με έντονο συναισθηματισμό και με πολλά αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά.

Tο επίμαχa σημεία της ομιλίας απο 10.00 min εως 29.00 min

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 21:41
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η τελευταία εβδομάδα... Μόνος στο παραβάν »