Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 11:34

Δήμος Κοζάνης ....ο προστιμο - μπήχτης

Γράφτηκε από τον
Χιλάδες Ειδοποιητήρια και χιλάδες € που θατοκίζονται ως χρέος στον δημότη εάν δεν πληρωθούν εώς στις 31/12/ 2013 Χιλάδες Ειδοποιητήρια και χιλάδες € που θατοκίζονται ως χρέος στον δημότη εάν δεν πληρωθούν εώς στις 31/12/ 2013

του Σπύρου Κουταβα

Με περισσότερα από 10 χιλιάδες ατομικά ειδοποιητήρια, ο Δήμος Κοζάνης τους καλεί τους πολίτες να περάσουν από το τα ταμεία του και να πληρώσουν κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας από το 2008.

Σε πολλούς τα ποσά δεν είναι λιγότερα από 100 € ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τα 500 €. Πρόκειται για παραβάσεις σε παρκόμετρα και στην στάθμευση που καταγράφηκαν από την δημοτική αστυνομία της εποχής. Ο δήμος Κοζάνης ένα σκαλοπάτι προς της χρεοκοπίας αποφασίζει να στείλει ακόμη έναν λογαριασμό χαράτσι στους πολίτες του σε μια περίοδο μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών πρέπει να πληρώσει σειρά φόρων όπως: την δόση του φόρου, τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, κάποιοι το τέλος επιτηδεύματος δυο ετών που έστειλε ο κ. Στουρνάρας περίπου 1.000 €, το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ πολλοί πρέπει να πληρώσουν και μέρος της δόσης του στεγαστικού η επιχειρηματικού δανείου τους στις τράπεζες για να μην χάσουν το σπίτι τους η την επιχείρηση τους.

Ο Δήμος Κοζάνης από πολιτική ανικανότητα και σχεδιασμούς στο γόνατο, καταφεύγει στις φορομπηχτικές πολιτικές έχοντας στο κεντρικό σχεδιασμό έναν καθ'ύλην αρμόδιο υπάλληλο της εφορίας, που το μόνο που έχει μάθει από την επαγγελματική του ζωή, είναι πώς να μαζεύει φόρους. Δυστυχώς ο Γ. Τζέλος και άλλοι όμοιοι του που είναι θρονιασμένοι στις Δημοτικές καρέκλες δεν έχουν γνώσει των προσπαθειών των πολιτών να εξοικονομήσουν τα πολύτιμα €, μιας και οι περισσότεροι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έμαθαν να γεμίζουν τους ατομικούς λογαριασμούς τους από τον ελάχιστο κόπο που εξασφαλίζει η μισθοδοσία του δημοσίου.

Ανίκανοι η αλλιώς τεμπέληδες αφού θα μπορούσαν να καλέσουν τους πολίτες που υποτίθεται αδιαφόρησαν για την κλήση της δημοτικής αστυνομίας, να την διευθετήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα η ακόμη και με δόσεις. Τα στοιχεία τα έχουν θα μπορούσαν να το κάνουν. Αντί αυτού προτίμησαν την φορομπηχτική πολιτική προκειμένου νε εγγράψουν στους τρύπιους προϋπολογισμούς τους ότι έχουν να λαβαίνουν χρήματα απο15 χιλ και πλέον κλήσεις. Αλχημείες και φτηνά μαγειρέματα. Πριν από ένα χρόνο τους ρωτούσαμε να μας περιγράψουν τον οδικό χάρτη για το πώς θα βγει ο δήμος Κοζάνης από την κρίση και την χρεοκοπία. Έλεγαν μισόλογα. Τώρα φαίνεται τι έχουν στο μυαλό τους και τι επιφυλάσσουν για το μέλλον.

Τον λογαριασμό των αλόγιστων πολιτικών τους να τον πληρώσουν οι δημότες είτε με τα πρόστιμα είτε με τους υπέρογκους λογαριασμούς της Τ/Θ και του νερού είτε με τα φουσκωμένα δημοτικά τέλη. Ένας Δήμος με τεράστιες λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες μισθοδοσίας από τα ρουσφέτια και τους κολλητούς των γνωστών συνοικιών και συγκεκριμένων πολιτικών ομάδων. Φυσικά το κομμάτι αυτό του Δήμου που χρειάζεται νοικοκύρεμα και που απομυζά τον προϋπολογισμό του, χωρίς να προσφέρει τα δέοντα δεν θέλουν να το αγγίξουν για ευνόητους λόγους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 22:22
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.