Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 23:21

Τσίπρας: ''Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε, αναφορά στην νεα μονάδα Πτολεμαϊδα V (βιντεο)

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

«Ζητάμε μία πρώτη ευκαιρία, γιατί τους πρώτους επτά μήνες ουσιαστικά δεν είχαμε τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του

ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας από την Κοζάνη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του στην έδρα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Α. Τσίπρας επισήμανε ότι παρά το σύντομο χρονικό διάστημα της διακυβέρνησης με την θηλιά να είναι περασμένη στο λαιμό μας «καταφέραμε να παρουσιάσουμε διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης», φέρνοντας ως παράδειγμα ως παράδειγμα «τις 100 δόσεις για τις οφειλές στο δημόσιο, την αποκατάσταση του «μαύρου» στην ΕΡΤ. Επίσης βάλαμε τους
ολιγάρχες της φοροδιαφυγής να πληρώσουν, καταργήσαμε το χαράτσι στα νοσοκομεία, είπαμε όχι στις ομαδικές απολύσεις.
«Το Grexit είναι πια παρελθόν. Τα χειρότερα έχουν περάσει» σημείωσε ο κ. Τσίπρας κι εξήγησε ότι η διακυβέρνηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το μέσο για να ανοίξουμε την πόρτα της δημοκρατίας και της συμμετοχής, το μέσο για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για την ανασυγκρότηση της χώρας.
«Ζητάμε η ισχυρή εντολή να είναι ακόμα πιο ισχυρή, για να περπατήσουμε μαζί στους νέους δύσκολους δρόμους» και αναρωτήθηκε «ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα προς το συμφέρον της χώρας τη μείωση του χρέους». Στο σημείο αυτό χειροκροτήθηκε θερμά από τους συγκεντρωμένους. Αναφορές με διακριτικό χρώμα στους πρώην συντρόφους που αποχώρησαν ήταν διάσπαρτες σε τρία σημεία στην ομιλία του.

Δραπέτευσαν απο τις γραμμές μας

Στην μέση της ομιλίας του και απευθυνόμενος στο θυμικό και την αριστερή ευαισθησία πολλών εκ των διαφωνούντων στην δυτική Μακεδονία ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι «η αριστερά δεν είναι ταγμένη να είναι κόμμα της διαμαρτυρίας ούτε να δραπετεύει από τις ευθύνες της διακυβέρνησης - χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων - άλλα πρέπει να μένει να δίνει μάχες να αλλάζει τα πράγματα προς το συμφέρον του λαού» Ενώ σε άλλο σημείο προς το τέλος της ομιλίας του   απευθυνόμενος πάλι προς ''τους πρώην συντρόφους που δραπέτευσαν από τις γραμμές μας ότι χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δίδονται και ότι η αριστερά πρέπει να είναι χρήσιμη στο λαό''.


Δεη και Πτολεμαΐδα V

O Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον ενεργειακό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ Για την χώρα που «θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία της χώρας και θα σέβεται το περιβάλλον» ενώ έκανε αναφορά στο «αναπτυξιακό έργο Πτολεμαϊδα 5», το οποίο είναι έτοιμο να προχωρήσει καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι. Η Χλιαρή αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε απο το χλιαρό χειροκρότημα  των συγκεντρωμένων. Την ώρα που στο Ενεργεικό Λεκανοπέδιο έχει σημάνει περιβαλλοντικός συναγερμός και ο Περιφερειάρχης εξέδωσε οδηγία και διέταξε μείωση βιομηχανικών δραστηριοτήτων μέχρι και χθες, ο πρωθυπουργός που εκλεισε τις Σκουριές για περιβαλλοντικούς λόγους  δεν έκανε στην ομιλία του καμία αναφορά για το περιβαλλοντικο φορτίο που ταλανίζει την περιοχή και το πληρώνουν με κόστος οι πολίτες της Κοζάνης και της Φλώρινας.  Επίσης δεν έκανε καμια αναφορά  στις εκρεμμότητες με τις μετεγκαταστάσεις πέντε οικισμών του ενεργειακού λεκανοπεδίου που αφορά την ζωή και την καθημερινότητα πέντε και πλέον χιλιάδων πολιτών. 
Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης πολλά μέλη του ΔΣ της εταιρίας, γενικοί διευθυντές όπως η Όλγα Κουρίδου κ.α.

Χωρίς παλμό
Η συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα ήταν μεγαλύτερη από αυτή των Κοίλων των προηγούμενων εκλογών αλλά με λιγότερο παλμό και σχεδόν καθόλου ενθουσιασμό η αέρα νίκης στα πρόσωπα των συγκεντρωμένων. Ο Αλέξης Τσίπρας χειροκροτήθηκε τρείς φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του και πιο πολύ όταν αναφέρθηκε στον αέρα δημοκρατίας και συμμετοχής που ήρθε με την κυβέρνηση της αριστεράς. Η σύνθεση του ακροατηρίου ήταν πλούσια είχε από όλες τις ηλικίες με τους μεσήλικες να κυριαρχούν στην πλατεία.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 8.30 ο Αλέξης Τσίπρας εισήλθε στο χώρο της συγκέντρωσης συνοδευόμενος από τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος τον Μίμη Δημητριάδη και από τον περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη. Επίσης τον υποδέχθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Π. Πλακεντας και Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος ενώ φτάνοντας στην πλατεία αντάλλαξε χειραψία και στιγμιαία συνομιλία με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη.

Την απαραίτητη φωτογραφία με χειραψία η αγκαλιά με τον πρόεδρο του κόμματος αναζήτησαν και οι περισσότεροι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του κόμματος που περίμεναν καρτερικά στην είσοδο της συγκέντρωσης. Μετά το τέλος της ομιλίας και λίγο πριν αναχωρήσει από την πόλη ο πρόεδρος του κόμματος φωτογραφήθηκε με δεκάδες πολίτες που ζήτησαν να του σφίξουν το χέρι. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 11:26
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.