Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 22:24

Πάντα υπάρχουν χειρότερα και είναι μπροστά μας

Γράφτηκε από τον
φωτο Σπυρος Κουταβας φωτο Σπυρος Κουταβας

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Όσο και αν όλα τα σχήματα λόγου φαντάζουν πλέον κοινότoπα, η χώρα, κυριολεκτικά, βαδίζει στην κόψη του ξυραφιού. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποτελούν το επιπλέον πρόβλημα σε μια οικονομία καταστραμμένη και μια κοινωνία που έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της.

Το σημαντικότερο, όλα αυτά τα προβλήματα οφείλει να τα αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας που καλείται να πράξει όλα όσα πριν κατήγγειλε και τα οποία την έφεραν στην εξουσία 

Τα δεδομένα είναι εφιαλτικά και η αναμονή λύσεων, μέσα σε αυτό το περιβάλλον, φαντάζει αδύνατη. Τα χειρότερα, δυστυχώς, είναι διαρκώς μπροστά μας, για να μας υπογραμμίσουν ότι τα «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» αποτελούσαν ρηχές αναλύσεις των πραγματικών δεδομένων. Θυμίζουν εκείνο τον διαδικτυακό  λαϊκιστή που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης μας είχε ζαλίσει με τις περισπούδαστες, μηδενιστικές και πάντα «επαναστατικές» αναλύσεις και τις λοιδορίες του, αρχικά  για τους «Μένουμε Ευρώπη», μετά για τις κωλοτούμπες του Αλέξη, που πήρε το περήφανο «όχι» και το έκανε «Μένουμε Ευρώπη», για να καταλήξει ότι μας βαρέθηκε που δεν το κάνουμε Κούγκι, γιʼ αυτό και αυτός  πάει στις ΗΠΑ! Αμέ! Να δείτε, κακομαθημένα, που δεν τον ακούγατε τον μεγάλο Τιμονιέρη! Τώρα, ότι αυτός  από την αρχή το είχε το εναλλακτικό το πλάνο και μόλις άρχιζε η πείνα θα ήταν με την πρώτη πτήση στις ΗΠΑ είναι άλλο θέμα. Θα μας  έλεγε στη συνέχεια, από την ασφάλεια των ΗΠΑ, τι δεν κάνουμε  σωστά και δεν λειτουργεί η επανάσταση!

Εμείς, που πρέπει να Μείνουμε Ελλάδα και βέβαια Ευρώπη, θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Αν δεν σταματήσουμε καταρχήν εμείς, οι πολίτες, να αναπαράγουμε τις εύκολες κορώνες του κάθε παπατζή δεν πρόκειται να τη γλυτώσουμε την τραγωδία. Τα πράγματα κάθε μέρα θα γίνονται όλο και χειρότερα, με το ένα αδιέξοδο να φέρνει το άλλο. Τα σύνορα της Ελλάδας θα πρέπει να μετατραπούν ξανά σε σύνορα της Ευρώπης, γιατί, δεν ξέρουμε πόσοι το έχουν καταλάβει, αλλά δια της διολισθήσεως, αυτά  μετατοπίστηκαν  βόρεια. Η χώρα, αν χάσει τον γεωπολιτικό της ρόλο και πάψει να είναι το σύνορο της Ε.Ε.,  θα γίνει μέρος των διευθετήσεων, σε ένα συνολικό πλαίσιο, της νοτιοανατολικής Μεσογείου.  Προφανώς για κάποιους αυτά φαίνονται φοβικά και τρομοκρατικά –τα έχουν ξαναπεί και έχει αποδειχτεί ότι εμείς που φοβόμασταν τα χειρότερα είχαμε δίκιο-  αλλά ας τα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, εκτός και αν, έχοντας την καβάτζα της αναχώρησης, μας πουλάνε τζάμπα ευαισθησίες.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες. Η κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού θα πρέπει να αλλάξει βηματισμό και να κλείσει άμεσα όλα τα μέτωπα. Η αξιολόγηση των «θεσμών» στο οικονομικό κομμάτι έπρεπε να είχε κλείσει από χθες το απόγευμα. Πέντε πάνω, πέντε κάτω στις συντάξεις, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ας διορθώσουν την όποια αδικία σε ένα δεύτερο χρόνο. Η ροή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα θα πρέπει άμεσα να σταματήσει – το πώς και με ποια μέσα μπορεί να αποφασιστεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ας καταλάβουμε όλοι ότι ούτε η Ευρώπη μπορεί να υποδεχτεί τους απελπισμένους όλου του κόσμου ούτε και η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε ένα απέραντο σταθμό δυστυχισμένων.  Η χώρα, μέσα στα τόσα οικονομικά προβλήματα, όχι μόνο κινδυνεύει να χάσει τη φετινή τουριστική περίοδο αλλά και να αποκλειστεί από παντού. Τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά και δεν υπάρχει χρόνος για να καταναλωθεί σε σκιαμαχίες ανεύρεσης ευθυνών. Το λέμε ευθέως. Ανησυχούμε πολύ και, αν η εβδομάδα δεν φέρει θετικούς χειρισμούς και υπερβάσεις μεγάλης κλίμακας, δεν θα αποφύγουμε τα χειρότερα, γιατί πάντα, δυστυχώς, υπάρχουν χειρότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 22:27