Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 09:39

Κοζάνη: Σε χώρο μεγάλης γιορτής, για πάνω απο 200 προσφυγόπουλα, το Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης (ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γράφτηκε από τον

Οι ηθοποιοί της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που αυτή την περίοδο συμμετέχουν στη παράσταση «Τα σαράντα κλειδιά»  και εθελοντές από την «Αρσι» βρέθηκαν  στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης όπου φιλοξενούνται 439  πρόσφυγες για να διασκεδάσουν να παίξουν

θεατρικά παιχνίδια και να απασχολήσουν δημιουργικά τα 200 προσφυγόπουλα που εδώ και τρείς ημέρες βρίσκονται  στην Κοζάνη.  Τα παιδιά έπαιξαν ρόλους στα πλαίσια της μιμικής τέχνης, συμμετείχαν σε παιχνίδια όπου η γλώσσα επικοινωνίας είναι η κίνηση του σώματος,  και έγιναν μια μεγάλη παρέα με  τους ηθοποιούς και τους εμψυχωτές παιχνιδιών  παρασέρνοντας στην χαρά τους ακόμη και τους σκυθρωπούς γονείς τους .  Για δύο ώρες το κλειστό της Λευκόβρυσης έγινε χώρος μεγάλης γιορτής με τα γέλια και τις ρυθμικές φωνές των παιδιών να είναι παντού και  δεν θύμιζε σε τίποτα την ατμόσφαιρα του προσφυγικού καταυλισμού. Η τέχνη είναι ιαματική, μπορεί να σε ταξιδεύει σε κόσμους άλλους σε μέρη απάτητα και βλέποντας κανείς την μεγάλη χαρά των παιδιών νοιώθεις ότι ξέχασαν έστω και για λίγο ότι είναι πρόσφυγες  και ότι αυτό είναι πια το μέρος της  κανονικής τους ζωής.  Στο χώρο της γιορτής βρέθηκε και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ η Ελένη Δημοπούλου που  δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ   ότι «τις επόμενες ημέρες τα σκηνικά και οι ηθοποιοί του θεάτρου θα μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο και η παιδική παράσταση ’’τα σαράντα κλειδιά’’  με μια μικρή προσαρμογή θα ανέβει στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων.  Την παράσταση που αυτή την περίοδο παρακολουθούν οι μαθητές ων σχολείων της περιοχής θέλουμε να την παίξουμε και για τα συνομήλικους τους πρόσφυγες» σημείωσε.

Ομάδες πολιτών και εθελοντές από την Κοζάνη την Πτολεμαΐδα και άλλες περιοχές έχουν δείξει μια αξιοθαύμαστη συμπεριφορά και αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται τις  τελευταίες 15 ημέρες  στην Κοζάνη με προσφορά εργασίας και ειδών πρώτης ανάγκης.  

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ| ΣΠΥΡΟς ΚΟΥΤΑΒΑς

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 10:32
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Πολυμέσα