Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 10:16

Ρατσιστικό μήνυμα εθελόντριας απο το κλειστό της Κοζάνης, ομαδικό άδειασμα απο Ιατρούς, Δήμο και Περιφέρεια

Γράφτηκε από τον

του σπύρου Κουταβα

Ένα περίεργο μήνυμα -με ρατσιστικά χαρακτηριστικά- της εθελόντριας νοσηλεύτριας κ. Κωσταντινιάς Ντέμου στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες,

έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους εθελοντές καθώς και εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις του δήμου Κοζάνης, της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης, και εθελοντικών οργανώσεων που παρέχουν  από ην πρώτη στιγμή περίθαλψη στους πρόσφυγες. Στην σελίδα της στο fb και με φόντο το ιατρείο που λειτουργεί στο κλειστό γυμναστήριο η κ. Ντέμου  κρατώντας ένα  προσφυγόπουλο αγκαλιά ζητά ''να προσέλθουν εθελοντές νοσηλευτές στο ιατρείο ώστε να προσφέρεται εδώ η ιατρική φροντίδα και να μην πηγαίνουν οί πρόσφυγες στα νοσοκομεία, τα νοσοκομεία να μείνουν για να προσφέρουν περίθαλψη στους Έλληνες. και τα παιδιά μας’’.

Το πρωτοφανές μήνυμα,  θέσαμε υπ'οψιν του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Κοζάνης κ. Χαράλαμπου Τσεβεκίδη ο όποιος αμέσως το αποδοκίμασε και δήλωσε ότι «τέτοιου είδους σχόλια και ανακοινώσεις δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, την προσφορά των Ιατρών και τον Ιατρικό σύλλογο Κοζάνης. Τόνισε  δε οτι με την ευθύνη των Ιατρών που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο χώρο φιλοξενίας  προσφέραμε υπηρεσίες και περιθάλψαμε στα νοσοκομεία μας  όσους πρόσφυγες η παιδιά  κρίθηκε αναγκαίο η το είχαν ανάγκη».

 Το σχόλιο υπό την μορφή καλέσματος αναφέρει:

  ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ !! 
προς τους συμπολίτες της Κοζάνης ζητουνται, Νοσηλεύτριες /τές για να καλύψουν όσες ώρες μπορούν το Ιατρείο, μ' αυτόν τον τρόπο της Α' περίθαλψης που παρέχουμε, κρατούμαι τους Μετανάστες μακρυά από τα Νοσοκομεία ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση οι Έλληνες /δες και τα παιδιά μας ..

Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Ιατρός Σταύρος Γιαννακίδης που σε συνεργασία με τον  Ιατρικό σύλλογο και το σύλλογο των Φαρμακοποιών έστησαν το ιατρείο και το φαρμακείο στο χώρο φιλοξενίας, δήλωσε την έκπληξη του για την πρωτοφανή δήλωση και σημείωσε ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα στο όνομα της προσφοράς ιατρικής φροντίδας να κάνει προπαγάνδα, να φωτογραφίζεται με πρόσφυγες και να προβαίνει σε απαράδεκτους διαχωρισμούς ελλήνων και προσφύγων στην φροντίδα υγείας».

Στο θέμα παρενέβη και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης που έχει ορισθεί ως επικεφαλής της ομάδας που έχει αναλάβει το έργο φιλοξενίας στο κλειστό γυμναστήριο δηλώνοντας ότι «πρόκειται για απαράδεκτες δηλώσεις και ρατσιστικά σχόλια, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και που δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση το πνεύμα και την φιλοσοφία του δήμου Κοζάνης και των φορέων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους». 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 10:32
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.