Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 09:08

Από τη γυναίκα ούτε ένα καλό δεν είδα...

Γράφτηκε από την

                                       ΤΗΣ    ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Ο Θεός, επειδή ήταν άνδρας, έπλασε την γυναίκα, άρα ο άνδρας ,από το γεννησιμιό του έχει κάτι παραπάνω. Εξυπνάδα, εργατικότητα, έμπνευση. Από την γυναίκα.

Η γυναίκα πρέπει να πει και ευχαριστώ επειδή ο άνδρας της έκανε μια εξυπηρέτηση. Της επέτρεψε να γεννηθεί και να διαπρέψει. Σαν γυναίκα. Ο Θεός όταν την έπλασε  της έδωσε το όνομα Αγάπη μαζί με την κόλαση και τον παράδεισο γιατί η γυναίκα είναι παράδεισος όταν προσφέρει πραγματική αγάπη και κόλαση όταν παίζει με τον έρωτα για να κερδίσει αγάπη. Η βιολογία όμως μας διδάσκει ότι μόνο η γυναίκα εγκυμονεί. Μόνο αυτή   γεννάει. Η μάνα φύση την προίκισε με κάτι μοναδικό. Άρα είναι άξια.

   Το αιώνιο παράπονο του άνδρα είναι η αμφισβήτηση της ειλικρίνειας των προθέσεων της γυναίκας. Π.χ.: προσποιήθηκες κάποιαν άλλη,με παραμύθιασες και με πλήγωσες (στα πάντα αλλά κυρίως στην αγάπη).Η προσήλωση σου, στα πεζά και ακριβά αγαθά. (η αγάπη είναι χρυσός και ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά) με κατέστρεψε. Εμένα τον σκληρό άνδρα. Ενδόμυχα ανησυχεί για το τι μπορεί να σκεφτεί μια γυναίκα (σε κερατώνει μέσα τις σκέψεις και το μυαλό της και όχι απαραίτητα στην πράξη).Ευτυχώς οι άνδρες έχουν επίγνωση ότι όταν υποκύπτουν οι γυναίκες στο δέλεαρ γάμος-σχέση στην ουσία ο γελασμένος είναι ο άνδρας. ΄΄Αν ερχόσουνα μαζί μου, καλή μου/, σκλάβα πια δε θα σε λέγαν, ψυχή μου/. Όσο σκλαβωμένη θα ’σαι σ’ έναν πονηρό/ άλλο τόσο σκλάβος θα ’μαι κι όλο θα πονώ ΄΄ Από τη γυναίκα ούτε ένα καλό δεν είδα, μα πίστεψε με είναι η μόνη μου ελπίδα...κανείς δεν θα μάθει πόσο προσωπική ήταν η πίκρα των δυο συντελεστών(Μ. Ρασούλης- Ν. Ξιδάκης )σε αυτό το τραγούδι. Ειλικρινά ελάχιστες γυναίκες διαθέτουν τους τρείς άξονες αξιολόγησης τους (ομορφιά, εξυπνάδα νοικοκυροσύνη) . Ελάχιστες συγκεντρώνουν τόσες αρετές , δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να θεωρηθούν τέλειες αλλά ..παραμένουν η μόνη ελπίδα για τους 'άνδρες.

    Σε μια ερωτική σχέση κάποιος είναι πιο λίγος. Κάποιος έχει τη τάση να εκμεταλλευτεί. Συναισθηματικά, οικονομικά, ψυχολογικά . Ποτέ δεν θα μάθουμε πόσο πληγώνεται κάποιος ; Πόσο συνειδητά ξεγελάει ο ένας τον άλλον; Ποιός έχει το πάνω χέρι σε μια σχέση; Ποιός είναι ποιό καταφερτζής; Έχει τόσο μεγάλη σημασία η ζυγαριά όταν αγαπιούνται; Ο  άνδρας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την γυναίκα και ούτε αυτή χωρίς αυτόν. Για πολλούς και χίλιους  λόγους. Η δυναμικότητα αυτής της σχέσης ομορφαίνει την ζωή μας! Είτε αγαπάμε είτε μισούμε ο ένας τον άλλον δεν μπορούμε να ζήσουμε χώρια. Αυτή είναι η ζωή μας. Είτε το δεχόμαστε, είτε όχι, πάντα μερικοί μας θεωρούν a priori χαζές και ανεπρόκοπες αλλά κυρίως ακατάλληλες για να αποφασίσουμε. Για το που θα πάει η βάρκα .Της συγκατοίκησης και της συμβίωσης. Δεν ξέρουν τα σοφά λόγια  του Αλμπέρ Καμύ ΄΄Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 09:11
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.