Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 15:06

XL=EXTRA LARGE

Γράφτηκε από την

  της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Όλες οι γυναίκες είναι εξοικειωμένες με τα μεγέθη στην κατάταξη των ρούχων που φοράμε. Μία βόλτα στα καταστήματα μας πείθει ότι αρχίζουμε και αποτελούμε μειονότητα στα ράφια τους.

Όταν το ζητάς η πωλήτρια σε χλευάζει και οι γύρω γυρίζουν ειρωνικά την ματιά τους αλλού. Δεν πληροίς τις προϋποθέσεις να γίνεις δεκτή στο κόσμο της ομορφιάς  και της επιτυχίας ΕΠΕΙΔΗ ξεπέρασες τα αποδεκτά όρια του σωματικού σου βάρους. Θα πληγωθείς, θα μουντζώσεις τον καθρέφτη  αλλά τελικά θα αντέξεις. Έχεις τις αξιοζήλευτες καμπύλες σου(τις οποίες υποστηρίζεις σθεναρά) αλλά έχεις αποτύχει στις εξετάσεις. Παρ΄το απόφαση  δεν θα φτάσεις ποτέ Miss.Σε έχουν αποκλείσει  και φυσικά εσύ φταις. Δεν κατάλαβες ότι η γυναίκα μπορεί να πετύχει  μόνο αν είναι κούκλα. XS δηλαδή μία αδύνατη ,μόνιμα νηστική  και κοκαλιάρα κυρία. Η διαδικασία κατάταξης σου στην κοινωνία ,με βάση τα κιλά  και το σωματό τυπο σου, είχε την αναμενόμενη  έκβαση. Δεν πέρασες την βάση .Χαλάρωσε και τρέξε να δουλέψεις σε άλλον τομέα όπου θα γίνεις δεκτή με βάσει κυρίως την ψυχή, την καρδιά ,το  IQ και τα πτυχία σου.

      Παντού προβάλλουν ένα τύπο ομορφιάς με διαφημίσεις γεμάτες με αδύνατες, όμορφες και γεμάτες πλαστικές  νεαρές. Δικαιολογώ την εμμονή και την  σπουδή για τα καλά που προσφέρουν οι δίαιτες ,οι γυμναστικές και οι μελέτες. Ποιόν ενοχλώ εγώ που είμαι φαγού; Ο κάθε ένας είναι υπόλογος για τις επιλογές του. Δεν τρόμαξα ,έπραξα αυτά που ήθελα και θα τα καταφέρω να επιβιώσω. Είμαι γουρμέ. Έτσι όπως είμαι γεματούλα, χορτάτη και  κοιλιόδουλη θα ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία. Χάρισα ,στον εαυτό μου, πολλές λιχουδιές και δεν έκανα πίσω στις γαστρονομικές προκλήσεις. Δεν θα γίνω πιο ευτυχισμένη αν η ζυγαριά θα δείξει λιγότερα κιλά. Η ζωή έχει τόσα απρόοπτα που  τα λιγότερα κιλά δεν διασφαλίζουν  καλύτερο μέλλον. Πριν μερικές ημέρες  έζησα μία μεγάλη έκπληξη. Ένοιωσα μία μεγάλη χαρά .Ήμουνα σε ένα κατάστημα με εσώρουχα και νυχτικιές. Ζήτησα το μέγεθος μου και  το ρούχο δεν χωρούσε ούτε την πωλήτρια που ήταν  νορμάλ.(Μ).Την κοίταξα, μου χαμογέλασε και μετά που μου εξήγησε ότι στα κινεζικά ρούχα τα μεγέθη δεν συμπίπτουν με τα ευρωπαϊκά νούμερα χάρηκα. Υποσχέθηκα ,στον εαυτό μου να πάρω θέση, να κάνω κάποιες περικοπές  στα γεύματα και να δείξω  επιτέλους χαρακτήρα.  Ένοιωσα ότι  υπάρχει Θεός, κάπου εκεί  στον ουρανό, που ανταμείβει τις ενοχές μου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 15:10
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υπομονή Οι εικόνες του μυαλού μου »