Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 19:04

Υπομονή

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Μπήκαμε ,για τα καλά στο καυτό καλοκαίρι και καλούμαστε να  μην λυγήσουμε κάτω από το βάρος των τόσων βαθμών θερμοκρασίας.

Όλοι οι μετεωρολόγοι συμφωνούν(πράγμα σπάνιο στην Ελλάδα) για τις υψηλές θερμοκρασίες και  σίγουρα θα χαθούμε στον υπολογισμό των τόσων πυρκαγιών σε όλη την χώρα μας. Καλούμαστε να αντέξουμε τον καύσωνα και κυρίως τον ζόφο ,να πολεμήσουμε  με την ανικανότητα του κράτους να ανταποκριθεί στις  πραγματικές ανάγκες πολιτικής προστασίας του πολίτη και να αντισταθούμε για  να  μην μας καταβάλει η σωματικής και ψυχική ανημποριά. Ελάχιστοι είναι οι τυχεροί που έχουν μία θάλασσα  σε απόσταση αναπνοής για να δροσιστούνε. Λίγοι είναι αυτοί που φυλακίστηκαν, για ημέρες, στα σπίτια τους με το κλιματιστικό στο φουλ και με παράπονο για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που θα αποδεκατίσουν τις οικονομίες τους.

    Κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός και δυστυχώς ..πιο ζεστός.  Εσύ σαν άτομο λογικό και μάλλον  ώριμο βάζεις σε μια ζυγαριά  την υγεία σου ή τα λεφτά σου και φυσικά  κερδίζει η υγεία. Μόνο έτσι θα ηρεμήσεις .Τι να την κάνεις την οικονομία  αν εσύ θα φτάσεις στα  κυπαρίσσια τα όμορφα δέντρα της θλίψης. Κατεβάζεις ρυθμούς, περιορίζεις  βόλτες και δραστηριότητες. Φροντίζεις  συστηματικά τα λουλούδια και τα φυτά σου ,τα ποτίζεις ,και τα γλυκομιλάς .Αυτά σε προστατεύουν από τις υψηλές θερμοκρασίες και καθαρίζουν το οξυγόνο σου. Το καλοκαίρι δεν πρέπει να σε κάνει να υποφέρεις. Μπόρα είναι  και θα περάσει  και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τονώσεις το ηθικό σου με  ένα ψυγείο γεμάτο φρούτα και νερά. Ελαφριά και ευχάριστα γεύματα. Μακριά από το αλκοολούχα ποτά που  προκαλούν μία παροδική  ευημερία, ευτυχία και ενθουσιασμό αλλά θα σε τσακίσουν όταν  βγεις έξω από τον κόσμο σου. Θυμάσαι την  υπέροχη δροσιά όταν έβρεξε τελευταία φορά και καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει καμία  γωνιά ,στο σπίτι σου, για να κρυφτείς Κοιτάζεις τις αγαπημένες οικιακές σου συσκευές που καίνε και ονειρεύεσαι ότι έγινες ένα μικρό αντικείμενο που χωράει  άνετα στο ράφι του ψυγείου.. Ατενίζεις ,με αισιοδοξία το μέλλον ,και χαμογελάς. Η ζωή συνεχίζει! Που θα πάει ; τόσα  έχεις ζήσει και  όμως κατάφερες να μείνεις καλά στην υγεία και στην ψυχή σου.  Θα το ξεπεράσεις και αυτό το πρόβλημα.    

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.