Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 20:37

Ο Θόδωρος Καρυπίδης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει για τα επόμενα τρία χρόνια το κόστος των επικουρικών ιατρών που χρειάζονται τα νοσοκομεία

Γράφτηκε από τον
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ

Στην έκτακτη σύσκεψη των φορέων της πόλης που συγκάλεσε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Σάββας Ζαμανίδης στο αμφιθέατρο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας

με αφορμή το κλείσιμο του νοσοκομείου και την αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής λόγο έλλειψης ιατρών, όλοι υποστήριξαν την ανάγκη να επανέλθει άμεσα η ομαλότητα στην λειτουργία του νοσοκομείου.

Οι φορείς της πόλης, ο Δήμος Εορδαίας το Εργατικό κέντρο, σύλλογοι ατόμων με αναπηρία, ασθενείς με χρόνιες ασθένειες, ζήτησαν η πολιτεία να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη Επικουρικών Ιατρών και στην άμεση μετακίνηση Γενικών Ιατρών που υπηρετούν σε Αγροτικά ιατρεία και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Ο αντιπρόεδρος της 3η ΥΠΕ Αγάπιος Γαβριηλίδης αναφέρθηκε στην αναδιάταξη και αναδιανομή υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της υγείας που σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να αλλάξει η διάταξη του υγειονομικού χάρτης της περιφέρειας.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας Άγγελος Αγγελόπουλος μίλησε για πολύ δύσκολες συνθήκες και προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα τμήματα νοσοκομείων που θα λαμβάνουν αποφάσεις αναστολής λειτουργίας μη μπορώντας να αντέξουν την έλλειψη ιατρικού προσωπικό. Ανέφερε την απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου του Μαμάτσειου νοσοκομείου όπου ανακοίνωσε την αναστολή των εφημεριών της Χειρουργικής κλινικής από 22 έως 31 Μαρτίου.

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι με τα χρήματα του τοπικού πόρου που λαμβάνει η περιφέρεια ως αποζημίωση από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της ΔΕΗ, η περιφέρεια αναλαμβάνει το κόστος και προσφέρει 2 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια ώστε να καλυφτούν τα έξοδα σαράντα επικουρικών Ιατρών που θα πρέπει να προσληφθούν άμεσα στα νοσοκομεία της περιοχής. Η πρόταση έτυχε αποδοχής από τους επαγγελματίες της υγείας που όμως επεσήμαναν ότι θα χρειαστεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μπορέσουν να εκταμιευθούν και να πληρωθούν οι δαπάνες για το σκοπό αυτό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης ανέφερε ότι για τα κλειστά ΤΕΠ και το κλειστό νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας δεν ευθύνεται ο υπουργός Υγείας αλλά η τοπική διοίκηση του νοσοκομείου.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη στην οποία δεν έλειψαν και οι υψηλοί τόνοι από την πλευρά των εκπροσώπων των ΑΜΕΑ και ασθενών με χρόνιες παθήσεις, ανακοινώθηκε από τον Χρήστο Κατσίνα ότι ενημερώθηκε από την 3η ΥΠΕ ότι βρέθηκαν δύο γενικοί Ιατροί που θα εφημερεύσουν στα ΤΕΠ και θα κρατήσουν το νοσοκομείο ανοικτό μέχρι αύριο το πρωί.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι φορείς της πόλης που συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη, προέβησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από την 3η ΥΠΕ ότι έγινε τελικά δεκτή η παραίτηση που είχε υποβάλλει ο κ. Χρήστος Κατσίνας από την θέση του προσωρινού διοικητή του νοσοκομείου.

πηγη:ΑΠΕ-ΜΠΕ|ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 21:11
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.