Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 11:02

Η υιοθεσία των ροτβαϊλερ και η φάση ''ύπνωσης'' του δήμου Κοζάνης

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Πριν από μερικές ημέρες ο δήμος Κοζάνης απέστειλε επιστολή στους ενδιαφερόμενους «πολίτες;» που εκδήλωσαν γραπτώς την πρόθεση τους να υιοθετήσουν τα ροτβαιλερ του εμπλέκονται

με τον ένα η άλλο τρόπο στον φρικτό θάνατο του μικρού Στάθη.

Τι ζητά με την  συμπληρωματική του επιστολή ο δήμος που ξέχασε να ζητήσει από την αρχική ανακοίνωση υιοθεσίας; Σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews,gr  ζητούνται συμπληρωματικά στοιχεία από τα φυσικά πρόσωπα η τους φορείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον όπως:

-       εάν πρόκειται για φορείς συλλόγους κλπ να προσκομίσουν τις άδειες λειτουργίας των εγκακαταστασεών τους, τοπογραφικά σχεδιαγράμματα και φωτογραφίες των χώρων, προσωπικό που εργάζεται στις εγκαταστάσεις καθώς και κάθε είδους νομιμοποιητικό έγγραφο που να πιστοποιεί  την λειτουργία τους.

-        Για τα δε φυσικά πρόσωπα φωτογραφίες των χώρων που θα φιλοξενήσουν τα ζώα, τοπογραφικά διαγράμματα με τα τετραγωνικά των χώρων που θα εξασφαλίζουν την καθαριότητα και την υγιεινή του ζώου καθώς και προδιαγραφές που θα ορίζουν την ασφάλεια έναντι των πολιτών.

-       Από τις επιστολές γίνεται σαφές σε όσους ενδιαφερόμενους είναι εκτός Κοζάνης ότι τα σκυλιά θα παρακολουθούνται από την οικία διεύθυνση κτηνιατρικής υπηρεσίας για το εάν θα τηρούνται οι όροι και προϋποθέσεις.

Οι συμπληρωματικές αιτήσεις αποφασίστηκαν μετά την βραδινή σύσκεψη στο δημαρχείο όπου συμμετείχαν εκτός του δημάρχου Λ. Ιωαννίδη, της αντιδημάρχου Ε. Τασοπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου και οι κτηνίατροι της διεύθυνσης της Κτηνιατρικής υπηρεσίας Κοζάνης.

Από τα στοιχεία που ζητούνται για τα νομικά πρόσωπα φαίνεται ότι αποκλείονται χωρίς δεύτερη κουβέντα, οι φιλοζωικές  οργανώσεις ΑΓΓΙΖΩ κλπ που έχουν υποβάλει αίτηση για υιοθεσία όλων των σκυλιών, καθότι δεν διαθέτουν χώρους που είναι αδειοδοτημένοι από την πολιτεία. Οπότε μένουν ως υποψήφιοι μόνο τα φυσικά πρόσωπα  όπου οι επιτελείς του δήμου ελπίζουν στο θαύμα. Δηλαδή κάποιοι από αυτούς να αποσυρθουν μετά τις συμπληρωματικές προϋποθέσεις που ζητούνται.   

Από την αρχική φάση  «υπνωτισμού» όπου ο δήμος δια της αντιδημάχου Ε. Τασοπούλου ψέλλιζε άρθρα και προϋποθέσεις που ορίζει το νομοθετικό πλαίσιο, «σαν να δάγκωσε κάποιο σκυλί την τσάντα μιας περαστικής στην πλατεία της πόλης», φαίνεται ότι περνάμε σε άλλο στάδιο. Τα μηνύματα από τους πολίτες που φθάνουν στο δημαρχείο έχουν θορυβήσει την δημοτική αρχή, ενώ κάποιοι σκεπτόμενοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας φαίνεται να πιέζουν και να  ζητούν μια άλλη διαχείριση στο θέμα των σκυλιών που να ικανοποιεί την βαριά ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη. Με λίγα λόγια να λειτουργήσει  η λογική. 

Η λογική αλλά και η εμπειρία λέει ότι σε κανένα σοβαρό κράτος της Ευρώπης δεν θα μπορούσε μετά από ένα τέτοιο περιστατικό να γίνεται συζήτηση για το μέλλον των σκυλιών, την υιοθεσία τους η την  εκπαίδευση και αλλά τέτοια υποτιμητικά για την νοημοσύνη που ακούμε από φιλοζωικές οργανώσεις και άλλους τύπους που βγάζουν χρήματα από την εκπαίδευση σκύλων,  

Η ευθυνοφοβία των επιτελών του δήμου Κοζάνης στην διαχείριση του προβλήματος με τα σκυλιά που θανάτωσαν με φρικτό τρόπο τον μικρό Στάθη είναι μνημειώδης. Ψελλίζουν συνέχεια τον νόμο για να πουν σε όλους εμάς που παρακολουθούμε έκπληκτοι την τραγική τους ολιγωρία ότι είναι απολύτως σύννομοι στις ενέργειες τους. Οι ευθυνόφοβοι του δήμου Κοζάνης αναμασούν τα άρθρα ενός νόμου που έχει προβλέψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τι παθαίνει κάποιος όταν κακοποιεί ένα ζώο, αλλά δεν έχει καμία λεπτομέρεια με το τι κάνεις με ένα ζώο που σκοτώνει έναν άνθρωπο και μάλιστα παιδί. Ο δήμος ακόμη έχει την ευκαιρία να σταθεί στο ύψος της περίστασης.

Εάν τα ζώα που κατακρεούργησαν τον μικρό Στάθη βγουν από το καταφύγιο του δήμου, θα πρόκειται για προσβολή της μνήμης του, περιφρόνηση στο πόνο της μάνας και την όποια αναζήτηση δικαιοσύνης από την πλευρά της, προσβολή της νοημοσύνης των δημοτών της πόλης που βλέπουν έναν δήμαρχο ανήμπορο να διαχειρισθεί όχι μόνο τα αδέσποτα αλλά και κατώτερο των περιστάσεων να διαχειριστεί τα δεσποζόμενα που θανατώνουν ανθρώπους.

Εάν τα ζώα βγουν από το καταφύγιο δεν θα φταίει ο νόμος, αλλά όσοι έδειξαν κατώτεροι της δύναμης των περιστάσεων και των γεγονότων, και αυτοί έχουν όνομα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 09:29
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς του veto91fm, και της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την καθημερινή του εκπομπή και την δική του στήλη στο editorial.

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρώτη είδηση και πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΦΟΒΟΣ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ Εκκρεμότητες »