Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 20:38

Δήμαρχος η υπάλληλος δήμαρχος του Δήμου Κοζάνης;

Γράφτηκε από τον

ΤΟΥ ΣΠΎΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

Σήμερα η δήμος Κοζάνης κοινοποίησε την απόφαση του να δώσει όλα τα ροτβάιλερ που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο του δήμου για υιοθεσία. Εάν δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος θα οδηγηθούν στην ευθανασία.

Είναι προκλητικό ο δήμος Κοζάνης, με δήμαρχο Οικολόγο ακτιβιστή, δεκαεννέα ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό να βγάζει για υιοθεσία ακόμη και τα δύο σκυλιά που κατασπάραξαν τον μικρό Στάθη, επειδή ο επιπόλαιος νομοθέτης δεν προέβλεψε από δική του αμέλεια, ότι μπορεί να υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Ο νομοθέτης ενεργώντας μόνο υπό την ματιά των φιλοζωικών οργανώσεων, περιγράφει τον οδικό χάρτη ενεργειών γύρω απο τον χαρακτηρισμό ενός ζώου ως επικίνδυνου,  χωρίς να διαισθάνεται ότι γύρω από το επικίνδυνο ζώο μπορεί να κρύβεται η απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Με αφορμή το παραπάνω σκανδαλώδες έλλειμμα του νομοθετικού πλαισίου, θα περίμενα περισσότερα από ένα δήμαρχο ακτιβιστή.  Έναν δήμαρχο που αρέσκεται χειροκροτεί  η να επικροτεί  ''παράνομες'' πράξεις περιβαλλοντικών οργανώσεων. Θα περίμενα περισσότερα από ένα δήμαρχο ακτιβιστή που έχει ως όραμα την ποιότητα ζωής  και την καθημερινότητα του πολίτη, θα περίμενα ο ακτιβιστής δήμαρχος με τους στενούς του συνεργάτες να πάρουν γενναίες αποφάσεις.

Οι αιρετοί δεν είναι απλά μόνο υπάλληλοι, η εφαρμοστές του νόμου, Η αιρετότητα  τους δίδει το δικαίωμα να πρωτοστατήσουν σε ενέργειες και να πρωτοπορήσουν σε ιδέες, να πάνε κόντρα στο ρεύμα, να σηκώσουν το ανάστημα τους απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται την ηρεμία και την γαλήνη των δημοτών του, να ρισκάρουν και γιατί όχι να πρωτοπορήσουν πάνω και πέρα από τα  νομοθετικά  στεγανά και τις οφθαλμοφανείς ελλείψεις του νομοθέτη.

Θα περίμενα ένας τέτοιος δήμαρχος:

- να ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές με τα πορίσματα των κτηνιάτρων επιστημόνων για το πόσο επιθετικά είναι τα δύο ζώα που θανάτωσαν τον μικρό Στάθη

- να δηλώσει ότι στο όνομα της προστασίας των δημοτών του και της ανθρώπινης ζωής δεν θα επιτρέψει να βγουν από το κυνοκομείο τα συγκεκριμένα  σκυλιά που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Παράλληλα:

- να ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο για τις ενέργειες του και τις αλλαγές που χρειάζεται το παρόν νομοθετικό πλαίσιο.

- Να πάρει πρωτοβουλία και να καλέσει τους άλλους συναδέλφους του στη ΚΕΔΕ για από κοινού δράση στο θέμα γιατί αυτό που έγινε στην Κοζάνη θα μπορούσε να γίνει οπουδήποτε. 

Ακόμη, ο δήμαρχος να ανακοίνωνε την παραπάνω απόφαση του στους δημότες του.  

Αυτό θα περίμενα από ένα οικολόγο ακτιβιστή δήμαρχο και από την παράταξη που διοικεί σήμερα τον δήμο. Γιατί οι δήμαρχοι και οι αιρετοί δείχνουν την πολιτική τους ποιότητα στα δύσκολα, και όχι στην λάντζα της καθημερινότητας.

Ας μην ξεχνάτε κύριοι του δημαρχείου,  ας μην λησμονούμε όλοι μας, ότι θανατώθηκε ένα πεντάχρονο παιδί και δεν μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από το βαθύ ελλειμματικό νομοθετικό πλαίσιο.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οικογένεια του νεκρού Στάθη δεν έχει σόγια ψήφους και συγγενείς που να ανακατέψουν το δημαρχείο, θέλω να πιστεύω ότι δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο εφήμερης ευκολίας χειρισμών για τον δήμαρχο και όσους ευθύνονται για  τον  συγκεκριμένο χειρισμό της υπόθεσης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 10:10
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.