Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 01:50

Νοσοκομεία και εντυπωσιοθηρία, η περίπτωση των "προθύμων"

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Δυστυχώς μόνοι με τα δαιμόνια μας στο θέμα της  λειτουργίας την νοσοκομείων συνεχίζουμε να βουτάμε στα λασπόνερα της τοπικής μας μιζέριας με τους αυτοδιοικητικούς της Περιφέρειας να παριστάνουν τους «μάγους η τους καμπόσους» λόγω του πολιτικού διαμετρήματος που φαντάζονται ότι διαθέτουν.

Αυτή η θλιβερή εικόνα της διαχειριστικής ανεπάρκειας, των έντονων φαινομένων αυτοπροβολής ορισμένων της περιφέρειας πάνω στο ημιθανή πτώμα των νοσοκομείων, προσφέρει πλείστες ευκαιρίες σε κάποιους με θρασύτητα να πλασάρονται δημόσια ως καλοί  Σαμαρείτες.

Ο Γιατρός και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Μαλουτα Τάσος Σιδηράς σε τηλεφωνική  συνέντευξη στην τηλεόραση του περιφερειάρχη (Φλας ΤΒ) εξομολογείται στον δημοσιογράφο ότι θέλει στον ελεύθερο χρόνο του -από το 401 νοσοκομείο που κάνει την ειδικότητα του ως παθολόγος- να εργάζεται και ως γιατρός στο Μαματσειο καλύπτοντας κενά εφημεριών που υπάρχουν στην Παθολογική κλινική. Μάλιστα αφήνει και υπονοούμενα ότι το αίτημα «προσφοράς του» έχει πέσει θύμα της γραφειοκρατίας αφού το υπουργείο δεν έχει λάβει ακόμη θέση.  

Το θέμα δεν αργεί να αναπαραχθεί  από τα τοπικά  ηλεκτρονικά μμε με πηχυαίους τίτλους όπως «η πρόταση του Σιδηρά για την λειτουργία των κλινικών κλπ»  χωρίς βέβαια να μπεί κάποιος στο κόπο να αναρωτηθεί από ποιο καζάνι ξεχειλίζει τέτοιος αλτρουισμός και διάθεση προσφοράς; Πως γίνεται όταν άλλοι συναδελφοί του δηλώνουν άρρωστοι για να κάτσουν δύο 24ωρα στο σπίτι τους από τα εξαντλητικά ωράρια στις εγχώριες νοσοκομειακές κλινικές, αυτός να δηλώνει ότι θέλει να εργάζεται ακόμη και στα ρεπό του και μάλιστα στην Κοζάνη, 500 χλμ μακριά από την κανονική του εργασία;  Δεν αναρωτήθηκε κανείς πως θα προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες  στα δύο νοσοκομεία; Θα εργάζεται πέντε μέρες στο 401 και το απόγευμα θα παίρνει το αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη και μετά Κοζανη για να κάνει εφημερία το Σαββατοκύριακο στο Μαματσειο και στην συνέχεια ξανα επιστροφή Δευτέρα στην Αθήνα στο 401 για το πρόγραμμα της ειδικότητας; Ο Ιατρικός σύλλογος, η διοίκηση Χιωτίδη, η 3η ΥΠΕ τι λένε; Eχουν απαντήσεις στα παραπάνω η τρίβουν τα χέρια τους απο χαρά ότι «πιάσαμε φλεβα» και λύσαμε το πρόβλημα μας;  Τι παιχνίδι είναι αυτό που κάθε φορά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας χρησιμοποιείται το κανάλι του περιφερειάρχη ως προπομπός για τις επιδιώξεις; Πόσο πιο χαμηλά θα υποτιμήσουν την νοημοσύνη τω πολιτών ορισμένοι της αυτοδιοικητικής αρχής;

Με αφορμή την «συνέντευξη» του γιατρού Τάσου Σιδηρά  διαπιστώσαμε ότι ο συγκεκριμένος εδώ και μερικούς μήνες κάνει την ειδικότητα του στην Παθολογία στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Έχει αιτηθεί εδώ και δύο ημέρες και ζητά με αφορμή το πραγματικό πρόβλημα έλλειψης γιατρών στις δύο παθολογικές κλινικές Μαματσειου και Μποδοσακειου, μέρος των εφημεριών που είναι υποχρεωμένος να κάνει στο 401 να τις κάνει στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.  Προσκόμισε στην 3η Υπε σχετικό έγγραφο  του διευθυντή της κλινικής για τα παραπάνω. Ο συγκεκριμένος όπως ισχυρίζεται δημόσια, έχει κίνητρα να βοηθήσει τον τόπο του. Είναι απορίας άξιο γιατί ο καλός Σαμαρείτης Τάσος Σιδηράς δεν ζητά να κάνει την ειδικότητα του στο Μαματσειο -με ταυτόχρονη παραίτηση από την θέση στο 401- ώστε να λυθεί  με άμεσο και γρήγορο τρόπο  το θέμα της προσφοράς στον τόπο του και προτιμά την λύση των επιβαρύνσεων  για τον ίδιο  με τις εξαντλητικές  μετακινήσεις Αθήνα-  Κοζάνη- Αθήνα;  Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στην 3η Υπε ψάχνουν με  κιάλια να εντοπίσουν ειδικευόμενο γιατρό που να θέλει να δηλώσει τις Παθολογικές κλινικές Κοζάνης και Πτολεμαΐδας και δεν βρίσκουν ούτε έναν.

Ο συγκεκριμένος λέει ότι προσπάθησαν  στο βραχύ παρελθόν να τον «βοηθήσουν»  ο Μαλουτας και ο δήμαρχος, φαντάζομαι ότι εννοεί τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωανννιδη. Όταν το «πρόβλημα του» γίνεται από του πουθενά  θέμα στο δελτίο ειδήσεων του φλας για να αναπαραχθεί στην συνέχεια από μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου  σημαίνει ότι καθόλου τυχαία μπαίνει και άλλος υποστηρικτικός παίκτης στο παιχνίδι εντυπώσεων, ο οποίος  όπως όλοι γνωρίζουμε χειρίζεται εν λευκώ τα θέματα Υγείας στην Περιφερειακή αρχή.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο ιατρός Τάσος Σιδηράς δεν έχει κρύψει τις πολιτικές του φιλοδοξίες κα επιθυμεί  να κρατήσει επαφή με τους ψηφοφόρους του. Είναι επίσης ηλίου φαεινότερο ότι ορισμένοι αυτοδιοικητικοί της περιφερειάς μας, που ασκούν το λειτούργημα του ιατρού,  βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στον ημιθανή χώρο του ΕΣΥ για να κτίσουν μελλοντικές πολιτικές καριέρες.

Εντάξει, αλλά όχι άλλο σανό παιδιά! 

η τηλεφωνική συνέντευξη στο Φλας https://www.youtube.com/watch?v=Ye4ifGyEMlc

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016 15:58
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.