Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2016 21:33

Στο σχέδιο της ΔΕΗ για την "βιομηχανική κληρονομιά" ο ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, σε αναμονή της απόφασης του εισαγγελέα για την κατεδάφιση των κτισμάτων η ΔΕΗ

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Χωρίς κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα για τον δήμαρχο Εορδαίας ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη μετά από διαμεσολάβηση του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εισήγηση του στο διοικητικό συμβούλιο για το σχέδιο της επιχείρησης σε ότι αφορά την «βιομηχανική κληρονομιά» και μέρος των  απόψεων που θα διατυπωθούν στο σχέδιο θα κοινοποιηθούν στον δήμαρχο Εορδαίας και το δημοτικός συμβούλιο καθώς και στους Ενεργειακούς δήμους της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο  πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρθηκε πρώτη φορά στο θέμα της βιομηχανικής κληρονομιάς και στις προθέσεις της επιχείρησης για το θέμα, τον Φεβρουάριο 2016 κατά την παρουσία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΒΕ Κοζάνης με θέμα την επενεκίνηση της  επιχειρηματικότητας.

 Στην συζήτηση που έγινε στα γραφεία του προέδρου της ΔΕΗ στην Αθήνα η επιχείρηση δια των στελεχών της επανέλαβε την θέση της ότι «τα κτίρια που έχει προγραμματίσει  πρέπει να κατεδαφιστούν καθότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαιολογική και πολιτιστική αξία.  Τονίστηκε  ότι «ο ανενεργός Ατμοηλεκτρικος σταθμός Πτολεμαΐδας θα παραμείνει και δεν θα κατεδαφιστεί και θα συμπεριληφθεί στα σχέδια για την διάσωση της βιομηχανικής κληρονομιάς της περιοχής».

 Ο δήμαρχος Εορδαίας έκανε μια συνολική αναφορά στις εκκρεμότητες που έχει ο δήμος με την ΔΕΗ, ζήτησε την κατανόηση και την συνεργασία της επιχείρησης και επέμεινε στο θέμα του σχεδίου που πρέπει να υπάρξει για την βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής.

Σε αναμένα κάρβουνα η ΔΕΗ

Στην υπόθεση των υπό κατεδάφιση κτιρίων υπάρχει δικαστική εμπλοκή μετά την προσφυγή που έκανε η ίδια η ΔΕΗ προκειμένου να λάβει με δικαστική βούλα την συνέχιση των εργασιών. Από την άλλη ο δήμαρχος  με ανακοίνωση του γνωστοποιήστε την εμπλοκή της εφορείας νεότερων μνημείων στην οποία έχει στείλει ενημερωτική επιστολή ζητώντας την παρέμβαση της στο θέμα. Πράγμα που σημαίνει και ακόμη και με το πράσινο φως της δικαιοσύνης υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν εκ νέου οι εργασίες κατεδάφισης εάν αποφασίσει να παρέμβει για τυπικούς και μόνο λόγους η συγκεκραμένη υπηρεσία που ανήκει στο υπουργείο πολιτισμού.

Η ΔΕΗ βιάζεται να τρέξει την κατεδάφιση και την διάνοιξη του ορυχείου στην περιοχή, καθότι η σχέση εκμετάλλευσης είναι 2/1 πράγμα που μπορεί να της δώσει της ευκαιρία για ολόκληρο το 2017 και ίσως το 2018 να λειτουργήσει απρόσκοπτα ο ΑΗΣ Καρδιάς καθότι το καύσιμο που θα καίει θα’ναι ανταγωνιστικό ακόμη και από τις μονάδες του ΦΑ.

Υπονομεύεται η λειτουργία της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας

Είναι γνωστό ότι η Τηλεθέρμανση του δήμου Πτολεμαΐδας εξαρτάται από την ομαλή λειτουργία του ΑΗΣ Καρδιάς. Ο δήμαρχος της πόλης σταματώντας τις εργασίες διάνοιξης του ορυχείου δημιουργεί καθυστερήσεως στο έργο βγάζει την ΔΕΗ εκτός των αρχικών της προγραμματισμών και  όταν τελεσιδικίσει η αυτή η ιστορία η λειτουργία του ατμοηλεκτρικου σταθμού θαναι πιο ακριβή στο σύστημα αγορας ενέργειας. Δεν είναι γνωστό εάν ο δήμαρχος έχει ενημερωθεί πλήρως για όλες τις παραμέτρους των ενεργειών του η εάν έχει ζητήσει να του παρουσιάσουν σενάρια από την διοίκηση της τηλεθέρμανσης της πόλης.  Όπως και να είναι τα πράγματα ακομη και τις  απερίσκεπτες ενέργειες  των αυτοδιοικητικών αρχόντων τις πληρώνουν πάντα οι πολίτες. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2016 21:41
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.