Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2016 19:07

Η μεθοδική και συστηματική εξόντωση είναι επιστήμη; η αλλιώς η ιστορία είναι των ανθρώπων

Γράφτηκε από την

                                                 της   ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Η επίσκεψη στα στρατόπεδα Άουσβιτς-Μπίρκενάου  είναι πάντα στο πρόγραμμα των ταξιδιωτικών γραφείων. Εσύ αποφασίζεις αν εκείνη την ημέρα θα ακολουθήσεις ή θα ξοδέψεις τα λεφτουδάκια σου, θα δροσιστείς

με μία μπίρα και θα φας τις λιχουδιές της πολωνέζικης κουζίνας. Θα συγκινηθείς ή θα χαλαρώσεις ;Θα περπατήσεις κάτω από τον καυτό ήλιο ή θα πάς βαρκάδα στην ΄Οντρα; .Εσύ θα αποφασίσεις αν θα κάνεις ότι δεν βλέπεις τι και πώς  έγινε  το Ολοκαύτωμα . Στο χέρι σου είναι  να μείνεις μουγκός και δακρυσμένος και το μυαλό σου να σταματήσει να λειτουργήσει για ώρες.

  Τα γκρουπ από όλο τον κόσμο περίμεναν υπομονητικά μπροστά στην μεταλλική  πύλη του Άουσβιτς Arbeit macht frei!! Η εργασία σε απελευθερώνει. Και οδεύεις ελεύθερος πια προς τον θάνατο! Γερμανοί κοντά στους ισραηλινούς, κινέζοι κοντά στους γιαπωνέζους. Τούρκοι κοντά στους έλληνες. Νέοι και γέροι, φίλοι και παλιοί εχθροί. Τα παλαιά  γραμμάτια έχουν ξεχαστεί; Πολλοί τουρίστες είχαν φέρει τα μωρά τους. Κοντά στους βαθειά θρησκευόμενους χασεδίν ορθόδοξους εβραίους με την ξεχωριστή ενδυμασία τους  υπήρχαν και δύο μεγάλες ομάδες μαθητών από το Ισραήλ. Παιδιά που φορούσαν  το μακό της σχολής τους. Όλοι έτοιμοι να αποτίσουν το φόρο τιμής στα θύματα του ναζισμού. Με τον δικό τους τρόπο.

  Στο Μπίρκενάου οι μαθητές από το Ισραήλ τραγούδησαν, κοντά στις ράγες του τραίνων που  μετέφεραν εκατομμύριο κόσμο στην σφαγή. Πένθιμο, ιερό, σοβαρό και τιμητικό. Μπροστά στο μνημείο του κρεματορίου όπου υπάρχει και η δική μας μαρμάρινη πλάκα εις ανάμνηση της σφαγής των 55.000 ελλήνων εβραίων. Όλοι οι τουρίστες σωπάσαμε.Δείγμα σεβασμού και κατανόησης της ιδιαιτερότητας της στιγμής. Όρθιοι ή καθιστοί ,οι μαθητές εκπλήρωσαν το καθήκον τους..Μετά βρέθηκαν στην καφετέρια μαζί με τους άλλους τουρίστες και καθισμένοι στο γρασίδι πήραν το κολατσιό τους. Εμείς ,χαμένοι στην μετάφραση των γεγονότων φύγαμε με τα δικά μας ερωτηματικά, με σκυμμένα κεφάλια και βαθύτατες σκέψεις. Πως επέτρεψε η ανθρωπότητα την σφαγή των 3.350.000 συνανθρώπων τους: Μετά το 1942 οι καταγραφές σταμάτησαν ή μάλλον καταστράφηκαν το 1945 όταν φύγανε βιαστικά ..

    Οι  ΄΄ επιστήμονες ΄(μελέτες και στατιστικές για την αποτελεσματική πυκνότητα αερίου φαρμάκου εντομοκτόνου, δοκιμές πάνω στην στειρότητα, επεμβάσεις χωρίς αναισθησία, δοκιμές για την ασιτία ή την έκθεση στην παγωνιά,  πως μπορούσαν να ξεχάσουν ότι είναι άνθρωποι; Πώς κοιμόντουσαν τα βράδια ; Πως αντίκριζαν τις οικογένειες τους που σε μερικές περιπτώσεις μένανε κα παραδίπλα από τα κρεματόρια; Ποιες εξηγήσεις δίνανε στα παιδιά τους για αυτούς τους ανθρώπους σε ριγωτές φόρμες που εξαφανίζονταν; Τα θύματα για τι δεν αντέδρασαν ;Για τι έλπιζαν μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα σωθούν όταν έβλεπαν αυτά που έβλεπαν και ζήσανε αυτό το μαρτύριο; Πολλοί από εμάς έχουμε μία μεγάλη απορία μέσα μας. Οι τωρινοί γερμανοί είναι ικανοί να ξαναστήσουν αυτά τα στρατόπεδα και ποιανού λαού θα έρθει τώρα η σειρά;

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2016 19:14
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.