Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 08:38

Απαλλακτικό βούλευμα για τον Δημοσθένη Κουπτσίδη και τον Τιμολέοντα Κοψαχείλη στην υπόθεση της ΒΕΠΕ Γρεβενών (Αποκλειστικό)

Γράφτηκε από τον

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

Το Συμβούλιο Εφετών Δυτικής Μακεδονίας έκρινε να μην παραπεμφθούν σε δίκη για κατηγορίες που φορούν τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και της ψευδούς βεβαίωσης, τέσσερα πρόσωπα που εμπλέκονται τόσο στην υπόθεση της μελέτης

της ΒΕΠΕ Γρεβενών που φέρεται να συνέταξε η ΑΝΓΡΕ αντί 800.000 € χωρίς να έχει παραληφθεί ποτέ από τις υπηρεσίες της ΝΑ Γρεβενών,  καθώς και άλλων έργων τής πρώην Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης της περιόδου 2007-2008. 

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ’αριθμόν 32/2018 βούλευμα του, αποφάνθηκε να μην παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων, ο πρώην Νομάρχης  Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, για τις κατηγορίες, «της απιστίας κατά’ εξακολούθηση με ζημία σε βάρος του ΟΤΑ, και της απάτης σε βάρος του δημοσίου», καθώς και οι Τιμολέοντας Κοψαχείλης (πρώην βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ), Χρήστος Κουτσοτόλης και Ανδρέας Τόσκας υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της τότε Νομαρχίας Γρεβενών για την κατηγορία της «ψευδούς βεβαίωσης από κοινού σε βάρος του ΟΤΑ».

Επίσης το δικαστικό συμβούλιο κατάργησε τα περιοριστικά μέτρα όπως, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κάθε πέντε ημέρες, που είχε επιβάλλει η Ανακρίτρια Γρεβενών σε όλους τους κατηγορουμένους.

 Τα μέλη  του δικαστικού συμβουλίου αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τα αδικήματα που τους αποδίδονται,  υιοθετώντας έτσι  την πρόταση του αντιεισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος νωρίτερα  είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης του έργου της μελέτης ΒΕΠΕ Γρεβενών που φέρεται να πληρώθηκε 800.000 € χωρίς να έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες της νομαρχίας και η  ποινική δίωξη εις βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων που ασκήθηκε στην συνέχεια από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών,  ξεκίνησε μετά  από ανώνυμη καταγγελία στις 18/01/2012 στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από ανώνυμη επιστολή το 2014 στον Εισαγγελέα Πλειμ/κων Γρεβενών και μετά από απάντηση – αναφορά του Σώματος επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ) σε καταγγελίες που έκανε το 2010 νομαρχιακός σύμβουλος Γρεβενών. 

Για το επίμαχο θέμα της μελέτης της ΒΕΠΕ Γρεβενων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του vetonews, απο τις 16/6/2015 έχει καταθέσει αναφορά στον Εισαγγελέα Γρεβενών ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Δασκαλόπουλος.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 20:45
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.