Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 21:05

Ο νέος Πρύτανης Θ. Θεοδουλίδης και οι αντιπρυτάνεις του ΠΔΜ. Ολα τα αποτελέσματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

του Σπύρου Κουταβα

Ο Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης εξελέγη νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  έπειτα από την ολοκλήρωση των Πρυτανικών εκλογών

που διεξήχθησαν σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019. Ο κ. Θεοδουλίδης επικράτησε με 111 ψήφους (67,8%) έναντι του ανθυποψηφίου του, Καθηγητή Γιώργου Μαρνέλλου ο οποίος συγκέντρωσε 52 ψήφους και ποσοστό 32,2%.

Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και με μονοσταυρία οι παρακάτω:

Ο Καθηγητής Νίκος Σαριαννίδης με 41 ψήφους και 23,3%,  ο  Καθηγητής Στέργιος Μαρόπουλος με 36 ψήφους και 20,8%), ο Καθηγητής Γιώργος Ιορδανίδης  με 21 ψήφους και 12,2%), η καθηγήτρια Άννα Σπύρτου με20 ψήφους και  11,4%).

Δεν εξελέγησαν οι παρακάτω: Γεωργία Χαριτούδη 19 ψήφους και 10,6%, Παρασκευή Μητλιάγκα 15 ψήφους και 8,8%, Σοφία Ηλιάδου Τάχου 13 ψήφους και 7,5%, Γιάννης Ζιώγας 7 ψήφους και 4,2%, και Σταμάτης Γαργαλιάνος 2 ψήφους και 1,2%

Σε δηλώσεις αμέσως μετά το αποτέλεσμα της κάλπης προς στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο νεοεκλεγείς Πρύτανης Θ. Θεοδουλίδης ευχαρίστησε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την μεγάλη συμμετοχή τους  στην εκλογική διαδικασία, τόνισε ότι «νοιώθω μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη από την ευρεία επιλογή της πανεπιστημιακής κοινότητας στο πρόσωπο μου» και πρόσθεσε  ότι «όλοι μαζί με το νέο πρυτανικό συμβούλιο που εκλέχτηκε, θα εργαστούμε σκληρά  για να δημιουργήσουμε ένα  δυνατό, ισχυρό και διεθνές Πανεπιστήμιο της δυτικής Μακεδονίας».

Το σώμα των εκλεκτόρων αποτελούνταν  από τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του ΠΔΜ, καθώς και από τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) και τους  διοικητικούς  υπαλλήλους.

Η συμμετοχή κατά την εκλογική διαδικασία ανήλθε στο 82% συνολικά, στα μέλη ΔΕΠ έφτασε το 88% και στους υπόλοιπους ΕΔΙΠ ΕΕΠ και διοικητικό προσωπικό στο 75 %.

Η θητεία των νέων Πρυτανικών αρχών ξεκινά την  1η Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2022.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 21:36
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας. Τυχαία γεγονότα τον  οδήγησαν στο χώρο των ΜΜΕ.

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Τυχερός, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση με ότι ακολούθησε, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο.

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς του veto91fm, και της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την καθημερινή του εκπομπή και την δική του στήλη στο editorial.

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρώτη είδηση και πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.