Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 10:16

Το πρόβλημα της Γέφυρας και η διαχείριση του απο τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Η φωτογραφία του Περιφερειάρχη γεμάτη  χαμόγελα με τους στενούς του συνεργάτες και τον καθηγητή Μητούλη στην γέφυρα Σερβίων δεν προμήνυαν σε τίποτα

τους δραματικούς τόνους που ακολούθησαν χθες το βραδύ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μέχρι και ότι "η γέφυρα βυθίζεται κατά 1 εκ το χρόνο" φάνηκε να λέει σε στιγμές λεκτικής και συναισθηματικής κορύφωσης ο περιφερειάρχης προσπαθώντας να πείσει ένα εμβρόντητο περιφερειακό συμβούλιο ενώ ακόμη και οι δικοί του περιφερειακοί σύμβουλοι τον κοιτούσαν μουδιασμένοι.  Τι συνέβη άραγε; Τι πήγε στραβά;

Ο περιφερειάρχης πίστευε  ότι θα τελείωνε την υπόθεση με μια απλή ενημέρωση και την ανάθεση της μελέτης για τα πρώτα περιοριστικά μέτρα στην Γέφυρα. Όμως ο  χειρισμός της υπόθεσης από πλευράς Περιφέρειας αντιμετώπισε πρόβλημα μετά το πανελλαδικό δημοσίευμα του Απε ΜΠΕ και του vetonews, στο οποίο δημοσιεύεται η μακροσκελέστατη συνέντευξη του καθηγητή Μητούλη, ο οποίος συνδέει την γέφυρα Σερβίων με αυτή της Γένοβας, περιγράφει ότι διαθέτουν ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά καθ’ότι ο μελετητής είναι ο ίδιος. Επίσης σημειώνει ότι οι τεχνικές παραδοχές του συγκεκριμένου μελετητή με τις οποίες έχει κατασκευαστεί η γέφυρας Σερβίων και η αυτής της Γένοβα έχουν ξεπεραστεί εδώ και 20 χρόνια. Επίσης για πρώτη φορά ακούστηκε με τον πιο επιτακτικό τόνο και δύο φορές ότι μπορεί να πέσουν τα αμφιέρειστα κομμάτια της γέφυρας που στηρίζονται στους προβόλους γιατί οι πρόβολοι μετακινούνται κάθετα προς τα κάτω. Μάλιστα ο καθηγητής αναφέρει με κάθε σαφήνεια ότι "το φαινόμενο αυτό δεν μπορείς να το σταματήσεις" φέρνοντας ως παράδειγμα μια δεκαόροφη πολυκατοικία που έχει αρχίσει να γέρνει.

Επειδή όλοι κατέχουν  απο ανάγνωση, όσοι το διάβασαν το ρεπορτάζ άρχισαν να ανησυχούν και  πολύ περισσότερο όταν αντιλήφθηκαν την έκταση που έλαβε στα πρωτοσέλιδα του Ελληνικού τύπου.  

Μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή δεν είχαν ακουστεί δημόσια και με τέτοιους τόνους αυτές οι προειδοποιήσεις. Αυτό άλλαξε άρδην την επικοινωνιακή γραμμή της περιφέρειας και την έφερε σε γραμμή άμυνας κάτι που ήταν αντιληπτό για όσους παρακολούθησαν την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου. Ενώ η περιφέρεια γνώριζε όλα τα παραπάνω που περιέγραψε ο καθηγητής, τα κράτησε πολύ χαμηλά από την κοινή γνώμη και φυσικά από τις παρατάξεις του Περιφερειακού συμβουλίου, κάτι που η Γεωργία Ζεμπιλιάδου δεν το άφησε να περάσει απαρατήρητο στην διάρκεια της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε στον Περιφερειάρχη για την διαχείριση του θέματος.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι, τους υψηλούς συναισθηματικούς τόνους του περιφερειάρχη ότι «η γέφυρα βυθίζεται» αναπαρήγαγε με πηχυαίους τίτλους σχεδόν το σύνολο του τοπικού τύπου εκτός από το vetonews και το ΑΠΕ ΜΠΕ. Και δεν το κάναμε γιατί ήδη είχαμε προνοήσει  να έχουμε ρωτήσει τον καθηγητή Μητούλη γι’αυτό το θέμα, ο οποίος με την απάντηση του στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε και αναπαράχθηκε από το σύνολο του Ελληνικού τύπου, απέκλεισε τέτοια ενδεχόμενο εντοπίζοντας το πρόβλημα μόνο τοπικά, στο σύστημα της προβολοδόμησης.

 Με απλά λόγια η Περιφέρεια έκανε κακούς υπολογισμούς ως προς την διαχείριση του θέματος,  έχασε "την μπάλα" σένα κρίσιμο θέμα και αντί να κατεβάσει τους τόνους δεν δίστασε να τα βάλει με τον εύκολο στόχο, τους δημοσιογράφους που δήθεν «είναι κακεντρεχείς στο διαδίκτυο και διαδίδουν λανθασμένες πληροφορίες» αυτά ανέφερε στο περιφερειακό συμβούλιο.

Βέβαια για ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα εάν διαθέτει τις αποδείξεις καλό θα ήταν ο Περιφερειάρχης να αναφέρει  ποιες είναι οι λανθασμένες  πληροφορίες που έγραψαν οι δημοσιογράφοι δημιουργώντας εντυπώσεις  η να προσφύγει στην δικαιοσύνη για διασπορά ψευδών ειδήσεων που δημιουργούν πανικό στην κοινή γνώμη. Ιδού η Ρόδος.

ΥΓ. Απο την εικόνα διαχείρισης του προβλήματος που έχουμε εως σήμερα, με επιλογή του Περιφερειάρχη φαίνεται οτι έμειναν εκτός ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης, το προεδρείο του ΤΕΕ ΔΥΤ Μακεδονίας και ο προεδρός του Στέργιος Κιάνας  που τυγχάνει και περιφερειακός σύμβουλός της παράταξης Κασαπίδη, ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας της περιφέρειας που έχει και την ευθύνη του προβλήματος. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 20:26
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.