Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 10:47

Σε πρόβλημα για την εικόνα της χώρας οι παραστρατιωτικές ομάδες στον Εβρο. Πυκνώνουν οι διαμαρτυρίες για τον ρόλο τους

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Από τις 2 Μαρτίου που παρουσιάστηκαν οι πρώτες εικόνες, όπου κάτοικοι του Έβρου με τα όπλα ανά χείρας τριγυρνούσαν στα χωράφια

και τις όχθες του ποταμού συλλαμβάνοντας πρόσφυγες και μετανάστες, επισημάναμε ότι πρόκειται «για απαράδεκτη ενέργεια που προσβάλλει τα ήθη της δημοκρατικής Ελλάδας» και ότι  «μας εκθέτει στην Ευρώπη που αυτή την ώρα έχει τα βλέμματα της στον Έβρο».

Επίσης προειδοποιήσαμε ότι είναι πιθανό από την ανεξέλεγκτη δράση τους να έχουμε γεγονότα που θα δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Δυστυχώς την ίδια ημέρα επαληθευτήκαμε οικτρά όταν ήρθε στην δημοσιότητα ανακοίνωση δημοσιογράφου του cnn. gr που περιέγραφε με ψύχραιμο και αναλυτικό τρόπο τον προπηλακισμό που δέχθηκε την νύκτα από ομάδα πολιτών που δρούσαν ως πολιτοφυλακή, την καταστροφή του τηλεφώνου του, καθώς και την σωματική βία που ασκούσαν σε πρόσφυγες που μόλις είχαν εντοπίσει στην όχθη του ποταμού. Τα βίντεο που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαίωσαν όσα αρχικά είχε καταγγείλει όχι μόνο ο  δημοσιογράφος που κατέληξε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, αλλά και όσα αρχικά είχαμε γράψει ως πιθανή εξέλιξη από αυτή την στήλη.

 Την ώρα που όλες οι τηλεοράσεις με «στημένα» ρεπορτάζ προσπαθούσαν να περάσουν το αφήγημα ότι ο λαός πήρε τα όπλα για να βοηθήσει  την αστυνομία και τον στρατό από την «εισβολή του εχθρού» εμείς κόντρα στο ρεύμα επιμείναμε ότι πρόκειται για ολισθηρό δρόμο που οδηγεί σε σκοτεινές εποχές και η κυβέρνηση  θα το βρει μπροστά της.  

Σήμερα 5 Μαρτίου διαπιστώνουμε με χαρά ότι δεν είμαστε μόνοι καθώς πολλοί δημοσιογράφοι της Αθήνας που ακόμη και με κριτικό τρόπο στηρίζουν την κυβέρνηση, θέτουν θέμα με τις παραστρατιωτικές ομάδες του Έβρου, ενώ την σκυτάλη πήραν ορισμένοι διανοούμενοι και γνωστοί καθηγητές στα ελληνικά πανεπιστήμια.  

Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε ένα θάνατο πρόσφυγα από σφαίρα στο φράκτη του Έβρου όπου από την πρώτη στιγμή η Τουρκική πλευρά ισχυρίστηκε ότι πέθανε από Ελληνικά πυρά κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά δύο φορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ομως η έρευνα του Forensic Architecture για το περιστατικό δείχνει την Ελληνική πλευρά ως υπεύθυνη για τον θάνατο του 22 χρονου πρόσφυγα. Σημειωτέον ότι  συγκεκριμένη ομάδα είχε κάνει αντίστοιχη δουλειά ακριβείας στην δολοφονία Φύσσα.

Το έργο της αστυνόμευσης  των συνόρων είναι δουλειά των αρμοδίων οργάνων και το έργο σύλληψης των όποιων παραβιάζουν τα σύνορα είναι έργο επίσης της αστυνομίας και κανενός άλλου. Εικόνες που παραστρατιωτικές ομάδες με οπλισμό συλλαμβάνουν και πιθανώς να βασανίζουν πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και οι ομάδες με σκεπασμένα πρόσωπα που ξυλοκοπούν δημοσιογράφους και μέλη μκο στα νησιά, θα «βούτυρο στο ψωμί» της Τουρκίας άλλα και των διεθνών οργανισμών που έχουν τα μάτια τους στραμμένα στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η όσο το δυνατόν έγκαιρη διευθέτηση του συγκριμένου ζητήματος και η άμεση απόσυρση αυτών των ομάδων θα είναι προς το καλό της εικόνας της χώρας στην παρούσα φάση.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 19:15
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μάχη αξιών και ιδεών Οι άγνωστες γυναίκες »