Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 07:47

Μάχη αξιών και ιδεών

Γράφτηκε από την

     της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

        Αυτές τις ημέρες ζούμε μία ζοφερή κατάσταση. Μουδιασμένη Σαρακοστή ,με μισή καρδιά, λόγω κορονοιού και φυσικά λόγω προσφυγικού. Ο Ερντογάν ,με το έτσι θέλω άνοιξε

την κάνουλα για να προκαλέσει την Ε.Ε. να πάρει τα μέτρα της. Οι Έλληνες γίνανε από δύο χωριά μερικοί είναι πατριώτες και άλλοι είναι απλώς ήρεμοι και δασκαλεμένοι. Τα διεθνή φόρα ΄΄ έκαναν ΄΄ το παιχνίδι  του τούρκου ηγέτη  και ανησυχούν τάχα μου τάχα για την εισβολή (δεν ήμαστε μέλος του ΝΑΤΟ; ,δεν ανήκουμε στο συμβούλιο του ΟΗΕ;)στις Καστανιές. Στους Κήπους για τι περνάνε τα τούρκικα φορτηγά ,γεμάτα εμπορεύματα ,τόσο άνετα; Άλλα οικονομικά συμφέροντα ή άλλες δικαιοδοσίες;  

      Ο κύριος Μητσοτάκης ,για τι κλείνει το μάτι στον πονηρό τούρκο και γεμάτος εθνικιστικό οίστρο; Καλεί τους έλληνες κάτω από το λάβαρο και τεχνηέντως ξεχνάει ότι μπορεί να ζητήσει την σύγκλιση Συμβουλίου της Ευρώπης. Η φτωχή Βουλγαρία  πως κινείται τόσο άνετα και δεν έχει προβλήματα.  Οι μεγάλες δυνάμεις(ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και Ρωσία) εκ του ασφαλούς παίζουν  στην δική μας σκακιέρα. Χωρίς να είσαι άριστος στην ιστορία  μπορείς να βγάλεις τα πρώτα συμπεράσματα. Το εθνικιστικό παραλήρημα της κυβέρνησης για ποιό λόγο έφτασε σε τόσο υψηλά επίπεδα; Ποιός ο λόγος να γίνει επιθεώρηση του βιλαέτι ,εκ του ασφαλούς ,με το ελικόπτερο  στα δικά μας εθνικά εδάφη και όχι από κοντά στα υπερφορτωμένα μας νησιά(25.000 ψυχές);Δεν ξέρουν ΄΄ οι φίλοι΄΄ μας πόσο τραγικά εξελίσσεται η ΄΄συμβίωση΄΄ μεταναστών και προσφύγων; Οι  νησιώτες νοιώθουν προδομένοι από το κράτος! ; ποσό συμβιβαστική θα είναι η λύση; Ποιός ξεκίνησε  τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν και στην Συρία. Ποιός παίζει δυνατά στην περιοχή; Μόνο το 2019 οι αμερικανικές δυνάμεις έριξαν 7.423 βόμβες και άλλα πυρομαχικά στο Αφγανιστάν , αριθμός ρεκόρ για τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο αριθμός αυτός, που σημειώνει αύξηση σε σχέση με πέρυσι (7.362), είναι περισσότερες από επτά φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό των βομβών  στο Αφγανιστάν το 2015 (947). (Έθνος 28.01.2020)Ποιός επωφελήθηκε από τις αυξημένες πολώσεις και ξεπούλημα  πολεμικού εξοπλισμού; Βιώνουμε τα επακόλουθα μία κακής και επικίνδυνης εξωτερικής πολιτικής. Δεν έχουμε το δικαίωμα αναστολής των διαδικασιών κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση βίζας και ασύλου από τους εκάστοτε κατατρεγμένους που φτάσανε στα δικά μας εδάφη.

    Έλληνες και Ελληνίδες ο εχθρός μας δεν είναι ο αδύναμος και ο κατατρεγμένος πρόσφυγας και μετανάστης που είναι εγκλωβισμένος στα δικά μας σύνορα. Θύμα και υποχείριο του κάθε  πονηρού ηγέτη (Trump, Putin,Erdogan ,Merckel ). Καλούμαστε τώρα να δώσουμε μία μάχη αξιών και ιδεών. Απαιτείται ενότητα, σύνεση, ηρεμία, μεγάλη ψυχραιμία ,λογική και  ιστορική αναδρομή για να μην επηρεαστούμε από τον βομβαρδισμό των ΜΜΕ με ψεύτικες ειδήσεις. Να αναγνωρίσουμε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται ,τόσα χρόνια, με ψεύτικες υποσχέσεις ενώ πίσω από την πλάτη μας πουλάνε όπλα για να διατηρηθεί και να συνεχιστεί η εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή. Η μπόχα και η βρωμιά δεν είναι υποχρεωτικά τούρκικη ,έρχεται και συντηρείται χρόνια από τις μεγάλες δυνάμεις, που μας κοροϊδεύουν! 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 07:50
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Σχετικά Άρθρα