Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 13:02

Το τηλεφώνημα

Γράφτηκε από την

   της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Το τηλέφωνο χτύπησε τρείς η ώρα μέσα στην νύχτα. Αμέσως το σπίτι πήρε φωτιά. Ξυπνήσαμε όλοι ανήσυχοι για την υγεία του δικού μας ανθρώπου.

Πώς αλλάζουν όλα  στο μυαλό και στην καρδιά μας όταν κάποιος από εμάς υποφέρει; ¨Όλα  όταν  κάποιος μέλος της οικογένειας ΄΄αλλάζει ΄΄ την θέση του Φεύγει από το ζεστό και φιλόξενο σπίτι του .Υποβάλλεται σε βαριά επέμβαση, παραμένει στο νοσοκομείο αναγκασμένος να καθηλωθεί στα μηχανήματα που τον κρατάνε  εν ζωή. Μονόδρομος γεμάτος αγκάθια ,ανηφοριές και εκπλήξεις. Μέσα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δίνει μία γενναία μάχη και εσύ από έξω υποφέρεις, συμπάσχεις. Η άγνοια και η αγωνία σε σκοτώνουν. Δεν ξέρεις και δεν  μπορείς να βοηθήσεις. Προσπαθείς να καταλάβεις τι και πώς. για τι φτάσανε τα φράγματα τόσο σοβαρά; Όταν βγαίνει από το κρίσιμο σημείο της μετεγχειρητικής  πορείας ο ασθενής σταδιακά ξυπνάει στην πραγματικότητα και ανακαλύπτει  τα δύσκολα Η άγνοια κινδύνου των συγγενών προκαλεί κωμικές καταστάσεις όπως το να στρώσεις καλά το σεντόνι τραβώντας άγαρμπα τους καθετήρες των ορών..Κάνει άτολμα  μικρά και φοβισμένα βήματα και αντικρίζει με άλλο μάτι αυτά που θεωρούσε δεδομένα. Το να σηκωθεί από το κρεβάτι του πόνου μοιάζει ηρωικό άλμα και το να γευτεί το πρωινό του είναι όνειρο απατηλό.

  Το ταξί έφτασε σε δύο λεπτά, τρομαγμένες και με βαριές σκέψεις μπήκαμε ψελλίζοντας την κατεύθυνση. Οι άδειοι δρόμοι και η βροχή απέσπασαν την προσοχή μας..Μόλις μπήκαμε στην κλινική καταλάβαμε ότι τα πράγματα οδεύουν ομαλά. Το αρμονικό κρεσέντο των ενωμένων ροχαλητών των ασθενών και των συγγενών τους  επιβεβαίωσε ότι όλα είναι καλά και σταθερά. Τα μηχανήματα λειτουργούσαν στο φουλ και όλα σε προδιαθέτανε προς ομαλή έκβαση. Ο μεγάλως  ρόλος ,που καλούνται οι συγγενείς και οι φίλοι των πασχόντων ,να παίξουν άπτεται στην ηθική και ψυχολογική υποστήριξη προς τον ασθενή...Εκεί δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση σου. Φαίνεται  πόσο αγαπάς  τον δικό σου άνθρωπο.. Κάνεις ιώβεια υπομονή σε ουδέποτε θα σου πει και συγχωρήσεις τα ξεσπάσματα και τις παράξενης απαιτήσεις.. Πράγματι όλα θα περάσουν αφού ο ίδιος ο ασθενής θέλει να ζήσει και πολεμάει  αντρίκια. Κοντά στον άριστο ανθρωπιά σου δίνεις εξετάσεις. Κάνεις κουράγιο και υπομονή μετρώντας ήμερες για την επιστροφή στην ομαλότητα και την καθημερινότητά. Όλα θα πάνε καλά!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 13:05
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Σχετικά Άρθρα