Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 21:47

"Πειθαρχία και ατομική ευθύνη" είναι η απάντηση στην εξάπλωση του ιού

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Ο υπουργός Υγείας κ.Κικίλιας, μιλώντας αργά το απόγευμα στην βουλή  ζήτησε απ’ όλους να επιδείξουν «πειθαρχία και ατομική ευθύνη ώστε να εξασφαλίσουμε στις ευπαθείς ομάδες τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια».

Η κυβέρνηση αν και υπήρχαν απόψεις ειδικών ότι έπρεπε να προχωρήσει πιο νωρίς στο κλείσιμο όλων των σχολείων και πανεπιστημίων της χώρας το έκανε μόλις σήμερα. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες εάν η παραπάνω απόφαση της είναι στο καιρό της η έχει σημάδια καθυστέρησης.

Τα ΜΜΕ έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην διαχείριση ενός τέτοιου γεγονότος όπου διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές από την εξάπλωση του ιού. Θα επαναλάβουμε ως vetonews.gr αυτό που αναφέραμε στις 27 Φεβρουαρίου όταν ο υπουργός με εντολή του ματαίωσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην χώρα. «Ας μην κάνουμε για μια ακόμη φορά τους έξυπνους και τους ξερόλες και ας επιδείξουμε πειθαρχία και ατομική ευθύνη στις αποφάσεις της πολιτείας και των αρμοδίων οργάνων της»

Τούτες τις ώρες ας σκεφθούμε τους Ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, τους επαγγελματίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στα επείγοντα και στις ΜΕΘ γιατί και αυτοί έχουν παιδιά, συζύγους, οικογένειες που τους περιμένουν με αγωνία να γυρίσουν στο σπίτι.  

Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων πανεπιστημίων φροντιστηρίων και χώρων όπου χιλιάδες νέοι συναθροίζονται για τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και δραστηριότητες είναι ορθή, αλλά αυτή η συνθήκη θα πρέπει να τηρηθεί ευλαβικά ως αυτοπεριορισμός για κάθε είδους συγκέντρωση σε κλειστούς δημόσιους χώρους συνάθροισης.

Υπομονή και πειθαρχία, ατομική ευθύνη και ευρηματικότητα για την διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και των νέων που θα βρίσκονται στο σπίτι. Ίσως είναι μια καλή αφορμή να αναστοχαστούμε εκ νέου τα όρια  ορισμένων νοητών γραμμών μιας συνήθους καθημερινότητας του παρελθόντος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 23:24
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.