Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 12:40

Απόντας απο την "μάχη" των τοπικών φορέων της Καστοριάς με τον κορονοϊό

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Η υπόθεση της διαχείρισης του κορονοϊού στην Καστοριά ξεχείλισε τού ποτήρι για τις "κρατούσες σχέσεις" του  Δημήτρη Σαββόπουλου με τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών, αν και έχουν περάσει μόλις μερικοί μήνες από την αρχή της θητείας της νέας περιφερειακής αρχής, βρίσκονται σε άσχημο σημείο. Η στάση του Γ. Κασαπίδη και τα χαμηλά αντανακλαστικά του στο θέμα διαχείρισης του κορονοϊού που αντιμετωπίζει η πόλη, έχει δημιουργήσει αισθήματα θυμού και απογοήτευσης, όχι άδικα στους καστοριανούς.

Η πλευρά του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς βλέπει ότι ο Κασαπίδης   προσπαθεί να  κρατήσει χαμηλά την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, με τα 18 κρούσματα όπου τα 10 είναι εργαζόμενοι νοσηλευτές και Ιατροί του νοσοκομείου της πόλης, για να μην προστεθεί ένα επιπλέον βάρος στην κυβερνητική διαχείριση της κρίσης.  Άλλοι, που βρίσκονται κοντά στην ΝΔ ισχυρίζονται ότι αυτή η τακτική ακολουθείται για  να μην θιχτούν οικονομικά  και επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή, στο πιθανό ενδεχόμενο καραντίνας η απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται σε χαμηλό σημείο επικοινωνίας  μετά και την απουσία του Περιφερειάρχη από την ευρεία σύσκεψη που προκάλεσε ο Σαββόππουλος, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας και που συμμετείχαν όλοι οι θεσμοί του νομού. Στην σύσκεψη ο περιφερειάρχης έστειλε ως εκπρόσωπο του κάποιον  συνεργάτη του.

 Ο αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον δήμαρχο και όλους όσους εμπλέκονται στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού στην Καστοριά, ζητούν εδώ και ημέρες, να τεθεί σε καραντίνα ο νομός, να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να απαγορευθεί η κυκλοφορία να γίνουν μαζικά έλεγχοι για κρούσματα κορονοϊού, να απολυμανθεί το νοσοκομείο Καστοριάς, να μεταφερθούν γιατροί και νοσηλευτές από άλλες δομές υγείας γιατί έχει αποδεκατιστεί τού νοσοκομείο της πόλης και  να εγκατασταθεί στην περιοχή ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Μάλιστα έστειλαν και σχετική επιστολή  στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Υγείας, στον ΕΟΔΥ και στο νεοσύστατο υφυπουργείο που χειρίζεται τα θέματα πολιτικής προστασίας.

Πρώτη φορά ζητείται να τεθεί περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και το αίτημα να μην το υπογράφει ο Περιφερειάρχης αλλά ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς με τον δήμαρχο της πόλης. Το γεγονός δεν διέλαθε της προσοχής της επικεφαλής του συνδυασμού "ΕΛΠΙΔΑ" στο περιφερειακό συμβούλιο Γεωργίας Ζεμπιλιάδου που το επισήμανε στην σχετική ανακοίνωση της.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι από αυτή την μάχη της Καστοριάς που δίδουν οι άνθρωποι της πόλης από την μια ενάντια τον καρονοϊό και από την  άλλη ενάντια στην γραφειοκρατία της Αθήνας, ο Γ. Κασαπίδης είναι ο μεγάλος απόντας. Οι άνθρωποι της πόλης και οι τοπικοί θεσμοί είναι μόνοι τους.   

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 14:05
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.