Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 10:13

Η κλαδική των Αποστράτων της ΝΔ και το μητρώο στελεχών

Γράφτηκε από τον
Ο Γρηγόρης; Γρηγοριάδης, ο Απόστολος Τσένης και ο Ευθύμιος Αμαραντίδης Ο Γρηγόρης; Γρηγοριάδης, ο Απόστολος Τσένης και ο Ευθύμιος Αμαραντίδης

του Σπύρου Κουταβά

Πριν από τις εκλογές η ΝΔ έκανε σημαία την δήθεν κατάλυση του κράτους από τους μετακλητούς και τους συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε

για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Επειδή όμως το κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ στην κοινοβουλευτική ιστορία μετά την μεταπολίτευση ήταν γεμάτο ρουσφέτια, αναξιοκρατία, διορισμούς κολλητών και κομματικοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2017-18 σχεδιάζοντας την επομένη διακυβέρνηση της χώρας από το κόμμα του και θέλοντας να διαφοροποιηθεί προφανώς από τους ιδεολογικούς και πολιτικούς συγγενείς του που κυβέρνησαν, ίδρυσε το μητρώο στελεχών του κόμματος και  κάλεσε τους νέους του κομματός του αλλά και όσους ήθελαν να εισφέρουν στην προσπάθεια της χώρας να στείλουν τα βιογραφικά τους, υποσχόμενος ότι όταν η ΝΔ θα κυβερνήσει θα τους αξιοποιήσει σε φορείς του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και του κράτους ως τους περισσοτερο ικανούς και καταρτισμένους επιστήμονες.  

Η ΝΔ κλείνει σχεδόν 11 μήνες στην εξουσία και οι επιλογές της ως προς την στελέχωση του κράτους είναι πολύ χειρότερες από του ΣΥΡΙΖΑ. Συγγενείς βουλευτών, υπουργών, κομματικών παραγόντων, συνταξιούχοι, υπέργηροι, κομματάρχες απόστρατοι, φιγουράρουν στην πρώτη γραμμή σε πολλές επιλογές στα νοσοκομεία αλλά και εταιριών του κράτους. Καμιά ανάγκη εξεύρεσης των καλυτέρων η των πιο καταρτισμένων που θα μπορούσαν να δοκιμαστούν. Στην δυτική Μακεδονία έχουμε τέτοια παραδείγματα με τον κουμπάρο του βουλευτή που έγινε διοικητής νοσοκομείου, αλλά και με τους επιλογές τριών αποστράτων της Αστυνομίας, του Στρατού και της Αεροπορίας, σε κρίσιμες θέσεις της Περιφερειακής και Κρατικής διοίκησης. Αναφέρομαι στην επιλογή του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη να εμπιστευθεί την θέση του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Δ. Μακεδονίας σε απόστρατο της Αστυνομίας, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας σε απόστρατο του Στρατού Ξηράς, ενώ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εμπιστεύθηκε τη θέση του διοικητή της Προσφυγικής δομής Γρεβενών σε απόστρατο της Αεροπορίας.

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση δεν υποτιμώ τα επιχειρησιακά προσόντα των παραπάνω και στις θέσεις όπου υπηρέτησαν. Ούτε προκρίνω ανεπάρκεια η αποτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Αναφέρομαι περισσότερο στο μέρος της υπόθεσης που λέει γιατί ένας συνταξιούχος να επιστρέφει για να διοικήσει έναν τομέα όταν την ίδια ώρα οι κυβερνώντες περιφρονούν όχι μόνο το μητρώο που οι ίδιοι δημιούργησαν, αλλά και άλλους Έλληνες που σταδιοδρομούν τόσο στην Ελλάδα η  ακόμη και στο εξωτερικό.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 10:40
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.