Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 16:08

Ένα σπουργίτη στο αεροδρόμιο | Της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Γράφτηκε από την

     Ο Μάιος μας χαιρεταει. Δειλά δειλά το αεροδρόμιο ανοίγει. Τα επιχειρησιακά φτερά του. Πράγματι είναι προγραμματισμένες  μόνο 7 πτήσεις εξωτερικού

και 6 εσωτερικού αλλά είναι μία καλή αρχή. Μία ελπίδα για το υπόλοιπο καλοκαίρι.. Οι ήρωες μας είναι οι ελάχιστοι ταξιδιώτες..Φορτωμένοι  με φόβο μην κωλύσουν ή μην μεταφέρουν τον επικίνδυνο ιό. Με άγχος και πολλά χαρτιά .δικαιολογητικά για την πολύμηνη αναμονή. της επίσκεψης .Στους γονείς. Στα πάτρια εδάφη. Στα εγγόνια. Στην ταραγμένη από την πανδημία και από την οικονομική και υγειονομική κρίση. Ελλάδα μας.

   Για πολλοστή φορά επισκέπτομαι την Αλεξανδρούπολη. Ελάχιστοι επιβάτες. Πολλά παιδάκια ελπίδα μας για το μέλλον. Ελπίζω να βρω καλύτερα την μητέρα μου..Εύχομαι να μην συμβεί τίποτα στα σύνορα με την απειλητική και γεμάτη θρασύτητα  Τουρκία..Δίπλα στους επιβάτες που περιμένουν υπομονητικά την αγγελία της πτήσεις από τα μεγάφωνα εμφανίστηκε ένας απρόσμενος επισκέπτης. Ένα σπουργίτι..Ζωηρό και κεφάτο. Τραγουδάει δυνατά την νίκη του. Διεκδικεί το μερίδιο του στην προσοχή μας. Στην επικαιρότητα. Δεν είναι και λίγο πράγμα να αψηφήσει τους ελέγχους και να φτάσει. Μέσα στο φρούριο.. Να πετάξει αμέριμνα δίπλα στους κουρασμένους επιβάτες. Να τους τονώσει. Να τους δώσει κουράγιο. Για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Για επιστροφή. Στην καθημερινότητά τους.!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 16:10
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.