Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 10:44

Η απάντηση των ΕΛΠΕ στην αποκάλυψη του vetonews για την συμμετοχή Τούρκικων εταιριών στην κατασκευή του πάρκου στην Κοζάνη.

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Απάντηση στο ρεπορτάζ του vetonews.gr όπου αποκαλύφθηκε ότι η Γερμανική εταιρία Juwi που έχει αναλάβει την κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού

πάρκου 204 MW για λογαριασμό των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη ότι θα συνεργαστεί με Τουρκικές εταιρίες στην προμήθεια του Μεταλλικού εξοπλισμού του πάρκου έδωσαν η Ελληνική εταιρία. Σύμφωνα με δήλωση τηw  Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου Ελληνικών Πετρελαίων «η διαδικασία επιλογής προμηθευτή για τον μεταλλικό εξοπλισμό δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεπώς τα περί επιλογής κατασκευαστή για τις βάσεις των Φ/Β που αναφέρετε στο άρθρο σας δεν είναι ακριβή».  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Απολιγνιτοποίησης 2028 Κλεάνθης Ακτενίζογλου μιλώντας στο vetonews δήλωσε ότι μετά την δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ  "υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη των ΕΛΠΕ, όπου του δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν για την συγκεκριμένη εξέλιξη καθότι το κομμάτι της κατασκευής το χειρίζεται εξ ολοκλήρου η Γερμανική εταιρία", και τον διαβεβαίωσαν ότι "οι Ελληνικές εταιρίες στο πλαίσιο του ανταγωνισμού θα έχουν λόγο ως προς την προμήθεια του μεταλλικού εξοπλισμού στην κατασκευή του έργου".

Πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του το vetonews.gr αναφέρουν ότι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, οι προοπτικές συνεργασίας των Τουρκικών επιχειρήσεων με την Γερμανική κατασκευάστρια εταιρία στην προμήθεια μεταλλικού εξοπλισμού του πάρκου των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη είναι μηδαμινές και αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα με τις κινήσεις που θα γίνουν στον εγχώριο κατασκευαστικό ανταγωνισμό.

Η αποκάλυψη του vetonews, ότι Τουρκικές εταιρίες θα αναλάμβαναν την προμήθεια του μεταλλικού εξοπλισμού του πάρκου σε έργο που αφορούσε εταιρία στην οποία είναι μέτοχος το Ελληνικό δημόσιο,  συνέπεσε με τις εξελίξεις που αφορούν την παρουσίαση του Σχεδίου master plan  για την δίκαιη μετάβαση της περιοχής σε οικονομία χωρίς τον λιγνίτη προκάλεσε  εκνευρισμό στα κυβερνητικά στελέχη για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη ως προς το τι πραγματικά μπορεί να συμβεί στην περιοχή στο πλαίσιο της Απολιγνιτοποίησης .

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 10:54
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.