Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 09:07

Σήμερα έχω γενέθλια

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Η ημέρα που βγήκες ,για πρώτη φορά ,στον κόσμο έχει ιδιαίτερη σημασία για σένα και τους αγαπημένους σου.

Από μικρή μαθαίνεις ότι είναι η δική σου μέρα. Η μέρα που όλοι σε προσέχουν και δικαιούσαι να κάνεις πολλά χωρίς να σε τιμωρήσουν. Η ημέρα που μπορείς να κάνεις και λίγες  τρέλες. Η ημέρα που όλοι σου εύχονται μόνο καλά και ευχαρίστα πράγματα Η μέρα που συνοδεύεται από επιθυμητά και ξεχωριστά δωράκια. Μικρά η μεγάλα. Αρεστά και μη. Κάποιοι σε θυμούνται και σε σκέπτονται. Δικαιούσαι άδεια απουσίας ,από την δουλειά σου. Η ικανοποίηση ότι για μία ημέρα είσαι ξεχωριστή δύσκολα σε εγκαταλείπει. Μεγαλώνοντας θα μάθεις ότι στο μεγαλείο της φύσης και μέσα στην κοσμοπλημύρα είσαι ένα τίποτα.

 Η διόγκωση της σημασίας μιας ημέρας, που όλοι οφείλουν να την σεβαστούν  ΄΄ ξεφουσκώνει ΄΄ με την πάροδο του χρόνου.  'Όπως όλα τα καλά αυτό το όμορφο και ξεχωριστό της ημέρας εκμηδενίζεται από μεγάλα ιστορικά γεγονότα. Σπουδαία και σημαδιακά για την κατάσταση σε μία χώρα, σε μία κοινωνία, σε μία ήπειρο. Γεγονότα που σφραγίζουν τις εξελίξεις και την πορεία του κόσμου όπου εσύ δεν είσαι παρά ένα ασήμαντο μυρμήγκι. Ωριμάζοντας θα αναλογιστείς την πραγματική σου θέση και θα μετριάσεις τα σημάδια, την υπερβολική σου αυτοεκτίμηση. Θα ανακαλύψεις πολλές αξίες και φυσικά την ταπεινότητα και την σεμνότητα. Θα προσγειωθείς, ομαλά ,στην ασημαντότητα σου. Είσαι μεγάλη και σπουδαία μόνο στα μάτια και τις καρδιές των δικών σου ανθρώπων. Θα αναλύσεις  ψύχραιμα την κατάσταση και θα ιεραρχήσεις σωστά τα προσόντα και τα τρωτά σου σημεία. Η λογική εξέλιξη των πραγμάτων το απαιτεί. Είσαι και υπάρχεις μόνο όταν σχετίζεσαι άμεσα με την κοινωνία και με την προσφορά σου στο γενικό γίγνεσθαι. Είσαι σπουδαία μόνο όταν αφήνεις έργο και παραμερίζεις τον εγωισμό σου βάζοντας  ένα λιθαράκι στο καλό και ουσιαστικό κοινωνικό έργο.  Θα ηρεμήσεις στην σκιά των πραγματικά σπουδαίων και σημαντικών γεγονότων και θα περιοριστείς στην προσφορά σου σαν άτομο, σαν εργαζόμενη και σαν νοικοκυρά.

  Μία άλλη ενδιαφέρουσα διάσταση της ημέρας των γενεθλίων σου είναι ο αριθμός των ανθρώπων που καλείς για να την γιορτάσεις. Δυσανάλογο μεγάλο και αυτονόητο, όταν είσαι μικρή. Διογκώνεται στα χρόνια της εφηβείας σου. Απελπιστικό μικρό όταν μεγαλώνεις και αρχίζεις σταδιακά να κρύβεις την πραγματική σου ηλικία. Αυτό που πράγματι μετράει ,στο μυαλό και στην ψυχή σου, και παραμένει σπουδαίο, είναι ο αριθμός των ανθρώπων που σε θυμούνται και σε εύχονται ολόψυχα τα δέοντα. Ξέρεις ότι οι ευχές δεν είναι τυπικές και ψυχρές. Χαίρεσαι ,σαν παιδί ,που ενώ ο χρόνος σε έχει αγγίξει και σε έχει σημαδέψει βαθιά, υπάρχουν ψυχές και καρδιές, που χαίρονται μαζί σου. Σε νοιώθουν και σε πονάνε και αυτό μετράει. Είναι το καλύτερο δώρο που σου κάνουνε στα γενέθλια σου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 09:14
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.