Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 11:34

Ο θεσμός του Πρύτανη και οι αθλιότητες τραμπούκων στα ιδρύματα

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών με κρεμασμένη την πινακίδα στο λαιμό του με τίτλο "Αλληλεγγύη

στις καταλήψεις", απο διαμαρτυρόμενους "φοιτητές"; δικαίως έχει δημιουργήσει αισθήματα οργής σε κάθε λογικό και σκεπτόμενο άνθρωπο. Η πράξη είναι απολύτως καταδικαστέα χωρίς κανένα ίχνος υποσημείωσης οχι μόνο για το πρόσωπο του πρύτανη αλλά και για τον θεσμό που συμβάλλει στην απροσκοπη λειτουργία των ιδρυμάτων. Η συγκεκριμένη πράξη προσβάλλει και ταυτόχρονα βλάπτει κάθε είδους διεκδικητική ενέργεια των φοιτητών. 

Ομως με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, ας θυμηθούμε παλιότερες συζητήσεις για την εστία της ανομίας και των έκνομων ενεργειών στα πανεπιστήμια.  Η κυβέρνηση  θεωρούσε ως πηγή του κακού την ύπαρξη του Ακαδημαϊκού ασύλου γι'αυτό και το κατάργησε άμεσα μ'ενα απο τα πρώτα της νομοθετήματα. Δυστυχώς για την κυβέρνηση το άσυλο καταργήθηκε αλλά τα τα προβλήματα  ακραίων συμπεριφορών που ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας παραμένουν εντός των πανεπιστημίων. Να πούμε την αλήθεια οτι συνεχίζουν να παραμένουν ως προβλήματα που είχαν εντοπιστεί και στο μακρύ παρελθόν σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια της πρωτεύουσας και της Θεσσαλονίκης και οχι στο σύνολο των Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. 

Προφανώς η λύση δεν είναι η κατασταλτική μέθοδος, δηλαδή όπως επιθυμούν ορισμένοι της ΝΔ, να γεμίσουν οι πύλες των ιδρυμάτων με αστυνομικούς η σεκιουριτάδες.

Πάντως οι "αντεξουσιαστές" και οι όποιοι φίλοι τους, δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται ο "Λαγός" για να εφαρμοστούν συντηρητικές λύσεις η να συκοφαντηθούν δημοκρατικές κατακτήσεις του πανεπιστημίου.

Η Κεραμέως ήδη τρίβει τα χέρια της για την ευκαιρία που της προσφέρεται.

ΥΓ. Δεν δημοσιεύουμε για λόγους αρχής την κατάπτυστη φωτογραφια με το πρόσωπο του Πρύτανη 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 12:15
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.