Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 13:39

Ικανότητες επιβίωσης

Γράφτηκε από την
 

ΤΗς ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

        Από τα ,πολύ  λίγα, καλά που έχουν η δημοσιονομική ,η παγκόσμια και η οικονομική κρίσεις είναι ότι ο άνθρωπος που είχε χαλαρώσει υπερβολικά πιστεύοντας ότι είναι

στο απυρόβλητο ξυπνάει απότομα Αντιμετωπίζει θανατηφόρες στατιστικές. Φορτώνεται άγχος ,φόβος και αμφιβολίες για τα επιστημονικά δεδομένα. Ενημερώνεται, κρίνει τα μέτρα και την προετοιμασία του συστήματος ενάντια στην υγειονομική απειλή. Ήταν πλεονέκτης και τώρα δυσανασχετεί όταν βλέπει το ψυγείο του άδειο. Κανονικά ανακαλύπτει ότι έχει κρυμμένες αντοχές. Ξαφνιάζεται που είναι μάχιμος με απίστευτες αντοχές, αρετές και ικανότητες. Καλομαθημένος μέσα στην πληθώρα αγαθών, άχρηστων και μη, περήφανός για το χουζούρι και την ευμάρεια στην οποία κολυμπούσε, κάνει στροφή τριακοσίων εξήντα μοιρών και δένει το καράβι του στις βασικές του ανάγκες. Κάνει τις επιλογές του. Προσγειώνεται ανώμαλα. Σταματάει να καταναλώνει πολλά και να πετάει πολλά. Βλέπει δίπλα του ότι μερικοί άνθρωποι πεινάνε !

        Ο αγώνας επιβίωσης οξύνει τις κοινωνικές αντιθέσεις. Ο έλληνας φεύγει από ένα οικονομικό στάτους για να ενταχτεί σε άλλο. Μαθαίνει να ζήσει με ελάχιστα. Απαξιώνει την χλιδή, την μόδα και τα περιττά μέσα που τον έκαναν να ξεχωρίσει στο πλήθος. Κατεβάζει το επίπεδο των απαιτήσεων του. Τα ψώνια στο σουπερμάρκετ αραιώνουν. Οι προγραμματισμένες διακοπές λιγοστεύουν. Ελέγχονται πολλάκις για να μην ξεπεράσουν τα λίγα λεφτά που έμειναν στον οικογενειακό κουμπαρά. Τα ρούχα διατηρούνται, δεν αλλάζουν τόσο γρήγορα και μερικοί ανακαλύπτουν τα καταστήματα(second hand) με τα καθαρά αλλά συνάμα χρησιμοποιημένα ρούχα. Προσαρμόζεται στα βασικά. Δουλεύει για να κερδίσει όσα χρειάζεται  για να επιβιώσει. Αυτός και η οικογένεια του. Ζει απλά. Με λίγα και καλά! Μιλάει με τον διπλανό του. Μοιράζεται τις ανησυχίες του. Σχολιάζει τα πολιτικά με τον γείτονα του χωρίς να κρατάει το μαχαίρι επειδή βλέπει ότι η κατάσταση μας αφορά όλους. Η προσωπική επιλογή τόσο της ψυχαγωγίας αλλά και της κοινωνικής συμπεριφοράς έχει σαν αντίκτυπο να ΄΄ κοκκινίσει ΄΄ όλη η χώρα. Ποιός χρεώνεται την αύξηση κρουσμάτων (πάνω από χίλια) που σχετίζεται άμεσα με τις κοινωνικές συνευρέσεις, θρησκευτικές και μη. Όλους μας πλήττει η πανδημία .Φταίει η κυβέρνηση που αργεί έχει ελλείψεις και είναι λίγη (στα οικονομικά και υγειονομικά μέτρα) και αδύνατη στις νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά φταίμε και εμείς που ήμαστε συνυπεύθυνοι για την εξάπλωση της.

    Αναπτύξαμε ικανότητες επιβίωσης; Οι δεξιότητες είναι τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα άτομο για να διατηρήσει τη ζωή σε οποιοδήποτε είδος φυσικού περιβάλλοντος ή δομημένου περιβάλλοντος. Αυτές οι τεχνικές προορίζονται να παρέχουν βασικές ανάγκες για την ανθρώπινη ζωή που περιλαμβάνουν νερό, τροφή και καταφύγιο. Ζούμε μία νέα κατάσταση με δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον μας. Αντιμετωπίζουμε νέες συνθήκες επιβίωσης. Αδιαφορούμε ή θα ωριμάσουμε και θα λογικευτούμε με βάση τα καινούργια δεδομένα; Οι επιστήμονες μας προετοιμάζουν και εμείς πρέπει να αντισταθούμε για να αντέξουμε τον δύσκολο χειμώνα και δυστυχώς την γεμάτη ιώσεις άνοιξη! 

 

ΑπάντησηΑπάντηση σε όλουςΠροώθηση

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 13:43
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.