Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 15:29

Βάλε πλάτη

Γράφτηκε από την

   της ΕΥΓΕΝΙΑΣ  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Τελευταία ακούω από παντού αυτή την προτροπή. Λαϊκή και παρείστικη αλλά εύκολα κατανοητή. Για να το αποφασίσεις πρώτα θα αναλύσεις τον στόχο.

Θα ενταχτείς σε μία μάχη όπου χρειάζεσαι τον εαυτό σου πρώτον  και μετά το πλήθος επειδή εσύ είσαι λίγος. Δεν είναι πρόσκληση σε μάχη σε μία μπανιέρα με τα παπάκια και το αφρόλουτρο αλλά ανοικτή μάχη όπου θα υπάρξουν νικητές και νικημένοι .Όπου πρέπει να σε ακολουθήσουν πολλοί  για να σε στηρίξουν. Δεν είναι παίξε γέλασε!Η παράκληση σχετίζεται με την ανοικτή πρόταση για συναίνεση και υποχώρηση σε κάποιες αρχές. Θα ιεραρχήσεις τα σημαντικά και τα ασήμαντα. Για έναν ιερό σκοπό. Παραμερίζεις τις απώλειες για να προασπίσεις τα  ιερά και τα όσια! Οπωσδήποτε όλα αυτά είναι για το καλό του τόπου. Αυτό το ΄΄΄καλό΄΄ έχει μία έναρξη  ηθικά σωστή άρα έχει καλώς. Τι γίνεται όμως όταν η αφετηρία είναι εντελώς διαφορετική από το τέρμα και η κατάληξη ομαδικής προσπάθειας είναι πολύ μακριά από αυτή που εσύ φαντάζεσαι ;Μερικοί επωφελούνται και καρπώνονται την ομαδική θυσία! Νοιώθεις ότι εξαπατήθηκες και ότι οι καλές σου προθέσεις πάν στο βρόντο όταν μερικοί εξαργυρώνουν την ΄΄πλάτη΄΄ που έβαλες προς ιδίων όφελος;

  Αναφέρομαι προφανώς στα χειροκροτήματα που εισέπραξε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην πρώτη φάση της πανδημίας. Σε όλα τα μέτωπα στάθηκε το ΕΣΥ και προσωρινά ηρεμήσανε οι εστίες. Εκκρεμούσαν οι  υποσχέσεις για επάνδρωση, ενίσχυση και αύξηση κονδυλίων σε αναμονή για την δεύτερη και τρίτη φάση της υγειονομικής κρίσης. Η επίθεση του ιού  ήταν προβλέψιμη και τα περιθώρια τριών μηνών ελαστικά για την εφαρμογή καινούργιων μέτρων στο ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας. Η πανδημία συνέχισε το θανατηφόρο έργο της σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, αναλογικά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, είχαμε σταθερή πορεία και αισιόδοξα μηνύματα. Ο κόσμος συμμορφώθηκε και ακολούθησε τις οδηγίες και  η καραντίνα απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

  Εδώ και δέκα ημέρες οι αριθμοί χορεύουν μπροστά στα έντρομα μάτια μας. Τριψήφιοι και δεν λένε να πέσουν αφού τίποτα δεν άλλαξε στο ΕΣΥ. Όσες μάσκες και να φοράμε όταν συνωστιζόμαστε στα ΜΜΜ και οι γιατροί και οι νοσηλευτές λιγοστεύουν δεν θα έχουμε καλή εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εξωραΐσει την εικόνα της χώρας στο σκέλος της πανδημίας ισχυριζόμενος -κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- ότι "η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει, ακόμα, αρκετά καλύτερα"..

   Τέρμα τα ευχολόγια! Αν δεν παρθούνε άμεσα μέτρα ενίσχυσης τόσο σε προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή τα πράγματα θα εξελιχτούν άσχημα. Πιάστηκα η πλάτη μας από το πολύ στήριγμα!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 15:36
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.