Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 09:10

"Με την εταιρία και όχι με την Ελευθεροτυπία" η τριανδρία του δήμου Κοζάνης

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Όσοι παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα στο δήμο Κοζάνης δεν εξεπλάγησαν με τον χθεσινοβραδινό διάλογο που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης

όταν η παράταξη «Κοζάνη τόπος να ζεις» του Λευτέρη Ιωαννίδη έφερε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της δικαστικής προσφυγής της εταιρίας που κατασκευάζει φωτοβολταϊκά πάρκα στην περιοχή της Μεσιανής εναντίον ηλεκτρονικής εφημερίδας για τα δημοσιεύματα της τελευταίας ως προς την κατασκευή του πάρκου. Ο ΚΙΝΑΛ δήμαρχος Μαλούτας  ο Νεοδημοκράτης Μιχαηλίδης και ο ολίγον ΚΙΝΑΛ της "ομάδας Παπαιορδανίδη" αντιδήμαρχος Σημανδράκος χωρίς ίχνος ενδοιασμών στοιχήθηκαν πίσω από την  γραμμή άμυνας της εταιρίας   ως προς την δικαστική διαμάχη για το δικαίωμα στην ενημέρωση των πολιτών. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Η  εταιρία αρχικά δια των ασφαλιστικών μέτρων επιδιώκει να μην μπορεί η εφημερίδα να αναφέρει το όνομά της εις το μέλλον και εάν το καταφέρει αυτό θα είναι ένα τρόπαιο που θα το επιδεικνύει σε κάθε άλλο επίδοξο ΜΜΕ που θα θελήσει να αναφερθεί στις δραστηριότητες της που δεν σχετίζονται μόνο στην Μεσιανή αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου Κοζάνης όπου η τριανδρία του δήμου έχει παραχωρήσει δημοτικές και κοινοτικές εκτάσεις.

Η τριανδρία αρνήθηκε να συναινέσει στην πρόταση Ιωαννίδη ο οποίος πρότεινε «το δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει το κείμενο αρχών δύο πρώην Νομαρχών Π. Μητλιάγκα και Ι. Ανδρεάδη που τοποθετούνται με υπευθυνότητα στο θέμα λαμβάνοντας προφανώς όχι μόνο το μέρος της εφημερίδας αλλά περισσότερο του πολίτη που θα πρέπει να ενημερώνεται απρόσκοπτα, χωρίς εμπόδια και προϋποθέσεις για κάθε τι που συμβαίνει στο τόπο του».

Η τριανδρία, λαμβάνοντας προφανώς το μέρος της εταιρίας, στην ουσία συναινεί με τον βραχυπρόθεσμο στόχο της, να μην αναφέρεται το όνομα της όχι μόνο από την συγκεκριμένη εφημερίδα αλλά προφανώς και από άλλους που θα θελήσουν να ασκήσουν την δημοσιογραφική τους έρευνα. Όλοι καταλαβαίνουμε και η τριανδρία το γνωρίζει καλά ότι με μια τέτοια δικαστική απόφαση στο χέρι κανένα τοπικό ΜΜΕ που δεν έχει να πληρώσει ούτε τα στοιχειώδη δικαστικά έξοδα θα τολμήσει να μπλέξει όταν θα ξέρει με τι θα βρεθεί αντιμέτωπο. Η τριανδρία (Μαλούτας, Μιχαηλίδης, Σημανδράκος) επιθυμεί αυτήν την εξέλιξη να μην μπορεί κανένα ΜΜΕ να αναφερθεί στο επίμαχο θέμα που εκτυλίσσεται σε βαθιά πληγή που θα την συνοδεύει σε όλη την θητείας της, ελπίζοντας ότι οι αντιπολιτευτικές πρακτικές της παράταξης του Ιωαννίδη  που σηκώνει σθεναρά το θέμα και των ευθυνών του δήμου Κοζάνης να μην βρίσκουν σημείο δημοσιότητας.

Γι’αυτο η «Ελευθεροτυπία» κ. Μαλούτα κ. Μιχαηλίδη κ. Σημανδράκο είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας. Εάν κάποια εταιρία, ο δήμαρχος ο "ασυγκράτητος επενδυτής" αντιδήμαρχος νοιώθουν ότι κάποιοι των ΜΜΕ ψεύδονται εις βάρος τους, μπορούν να ζητήσουν να αποκατασταθεί η αλήθεια και αν όχι να προσφύγουν στα ποινικά δικαστήρια για να αποφανθούν.  Όχι ασφαλιστικά μέτρα, ούτε «ανάγωγες» αγωγές, γιατί σε απλή γλώσσα τα παραπάνω σημαίνουν σου κλείνω το στόμα.

Η τριανδρία του δήμου Κοζάνης που βρέθηκε με την «γίδα στην πλάτη» όταν όλως τυχαίως και νομίμως, εντοπίστηκαν φωτοβολταϊκά πάρκα που κατασκευάζει η συγκεκριμένη εταιρία στην κατοχή των ιδίων η και των τέκνων τους, δήλωσαν ανερυθρίαστα στο δημοτικό συμβούλιο ότι «η προσφυγή της εταιρίας αποτελεί κίνηση αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας….. και ότι τα όρια της ελευθερίας του ενός με τα όρια της ελευθερίας του άλλου όταν συγκρούονται προσδιορίζονται…. από τα αρμόδια όργανα».

Μπορεί να μην ντρέπονται που τα λένε έτσι…. αλλά και η ντροπή κοκκίνησε….

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 09:30
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.