Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 20:15

Τι κρύβεται πίσω απο την αναφορά του Τσίπρα οτι ''ο ανασχηματισμός του Μητσοτάκη σήμανε το τέλος της απόπειρας διεμβολισμού της προοδευτικής παράταξης''

Γράφτηκε από τον

 του Σπύρου Κουταβά

Οι εντυπώσεις και όσα προηγήθηκαν του παρασκηνίου στον πρόσφατο ανασχηματισμό για την υπουργοποίηση Αποστολάκη και την άρνηση του τελευταίου αφότου ανακοινώθηκε το όνομά του,

θα συνεχίσουν να απασχολούν όχι μόνο τον τύπο και τους πολιτικούς αναλυτές αλλά και τους επιτελείς των κομμάτων.

Η ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη επισκίασε τις εντυπώσεις και μετατόπισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ -λογικό και αυτονόητο – στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Όμως ίσως διέφυγε της προσοχής πολλών οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά την συζήτηση στην βουλή για το ασφαλιστικό. Ο κ. Τσίπρας  αναφέρθηκε λεπτομερώς με ημερομηνίες στα γεγονότα που προηγήθηκαν με την εμπλοκή του ονόματος Αποστολάκη, τις επικοινωνίες του ιδίου με τον Αποστολάκη αλλά και του τελευταίου με το Μαξίμου και τους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Σταχυολογώντας μπορούμε να διαχωρίσουμε την τοποθέτηση σε δύο άξονες, στην εξιστόρηση των γεγονότων από την μια και στις δηλωτικές αναφορές του Τσίπρα για την δημοκρατική παράταξη.

«Επί  μια εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Παρά πέντε λεπτά πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού  έβαλε τον στενό του συνεργάτη να ενημερώσει τον δικό μου επιχειρώντας  έτσι να παγιδεύσεις έναν πρώην Υπουργό μας στην κυβέρνησή του» τόνισε ο Αλ Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας , «ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν πίστεψε στην πολιτική συνεννόηση. Έδειξε τον άθλιο εαυτό του  με τυμβωρυχία όταν πρότεινε υπουργοποίηση Αποστολάκη υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση στην οποία θήτευσε ο Αποστολάκης έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν μιλάμε για πολιτικό απατεώνα αλλά για κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού. Πράξη πολιτικής αγυρτείας. Αντί για  πρόσκληση σε συνεννόηση σχεδίαζε προσκλήσεις αποστασίας. Μια πράξη με την οποία άλλωστε το όνομα Μητσοτάκης είναι ιστορικά συνώνυμο»

Κι αν τα παραπάνω εδράζονται στον σκληρό πυρήνα της πολιτικής αντιπαράθεσης που ενίοτε λαμβάνει χώρα εντός του Κοινοβουλίου δεν μπορεί να παραμείνει ασχολίαστη η αναφορά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι ο ανασχηματισμός σήμανε και «το τέλος της απόπειρας διεμβολισμού της προοδευτικής παράταξης», αναφορά που προκαλεί αίσθηση σε όσους βλέπουν πίσω από τις κλειστές πόρτες.  

«Σας το κάνουμε φανερό λοιπόν  κύριοι της δεξιάς που γίνεστε και κυβέρνηση της ακραίας δεξιάς. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε, η απόπειρα διεμβολισμού της δημοκρατικής παράταξης εξέπνευσε οριστικά με τον πολιτικό εξευτελισμό  και την αποπομπή του κ Χρυσοχοΐδη και την ηχηρή άρνηση του Β Αποστολάκη. Από δω και στο εξής θα δείχνετε προς τα έξω αυτό που πραγματικά είστε η κυβέρνηση του ΛΑΟΣ του Γεωργιάδη του Βορίδη και του Πλεύρη τον οποίο θα  λουστείτε μέχρι τέλους».

Η αναφορά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έγινε τυχαία. Η αποπομπή Χρυσοχοΐδη είναι γνωστό ότι έχει δυσαρεστήσει σφοδρά την ‘’Σημιτική’’ συνιστώσα και κάποιους από τους παλιούς Ρηγάδες που στήριξαν μετά πάθους την επιλογή Μητσοτάκη και αποτελούσαν την εμπροσθοφυλακή στο Αντισύριζα μέτωπο που έως και σήμερα συμβάλλει στην κυβερνητική κυριαρχία.   Ο τρόπος που «πληρώθηκε» πολιτικά αυτή η προσφορά δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο  για όσους πιθανώς θα δελεάζονταν πολιτικά από την «πρόταση» μιας κυβερνητικής θέσης και ουδείς ακόμη και από τους γνωστούς υποστηρικτές του πρωθυπουργού (Διαμαντοπούλου Φλωρίδης κλπ.) θα αποτολμούσε μια τέτοια συνεργασία. Η έκφραση του Τσίπρα ότι «από δω και στο εξής θα δείχνετε προς τα έξω αυτό που πραγματικά είστε δηλαδή η κυβέρνηση του ΛΑΟΣ του Γεωργιάδη του Βορίδη και του Πλεύρη» δεν ειπώθηκε τυχαία καθότι όπως είναι φυσικό δεν αφήνει αδιάφορους τους διεκδικητές της ηγεσίας του  ΚΙΝΑΛ εκτός από μια υποψηφιότητα που δημοσίως έχει αναφερθεί με θετικό πρόσημο για ορισμένους από τους ακροδεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 20:22
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.