Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 14:55

Σταμάτης Κριμιζής: Η πρωτοπορία στην έρευνα του διαστήματος ανήκει στα Κράτη - Το 2035 θα γίνει η εκτόξευση σκάφους που θα φτάσει βαθιά στο Γαλαξία μας

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Η συζήτηση με τον Σταμάτη Κριμιζή, ένα διακεκριμένο επιστήμονα του διαστήματος μελος της Ακαδημίας Αθηνών, με πλούσιο βιογραφικό και εμπειρίες από την συμμετοχή του σε δεκάδες διαστημικές αποστολές της ΝΑΣΑ είναι μια

συναρπαστική εμπειρία. Οσο προετοιμασμένος μπορεί να είσαι με τις ερωτήσεις, ακούγοντας τον σε πλημμυρίζει το δέος του συναισθήματος ενός μικρού παιδιού που μαθαίνει για πρώτη φορά τα μυστικά του Σύμπαντος.  Ο Σταμάτης Κριμιζής εκτός των άλλων έχει το χάρισμα της απλότητας του λόγου κάτι που δεν είναι αυτονόητο για τους επιστήμονες του πεδίου του. Τον συναντήσαμε στο περιθώριο της εκδήλωσης με θέμα «την ζωή στο Σύμπαν» που οργάνωσε το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Στο ερώτημα εάν η ολοένα και πιο μεγάλη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων και πρωτοβουλιών στις διαστημικές αποστολές, έχει θετικό πρόσημο η μπορεί στο μέλλον να δημιουργήσει προβλήματα στην παγκόσμια διαστημική κοινότητα που μέχρι σήμερα πορεύονταν μόνο με κρατικά κεφάλαια, ο Σταμάτης Κριμιζής διαβεβαίωσε ότι η παρουσία ιδιωτικών κεφαλαίων στις διαστημικές αποστολές «είναι χρήσιμη έως κι  απαραίτητη» υπογραμμίζοντας ότι «η πραγματική πρωτοπορία στην έρευνα του διαστήματος συνεχίζει να παραμένει στα χέρια των κρατικών χρηματοδοτήσεων κι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον».

«Οι κρατικές υπηρεσίες είναι αυτές που δεν εξετάζουν εάν  θα υπάρξει άμεσα επιστροφή εισοδήματος από τις επενδύσεις που κάνουν γιατί τους ενδιαφέρει μόνο η ανακάλυψη καινούργια γνώσης» και συνεχίζει τονίζοντας «η καινούργια γνώση δημιουργεί τεχνολογία η οποία επιστρέφει στην οικονομία τεράστια κέρδη».  Εξηγεί ότι «δεν υπάρχουν εταιρίες που θέλουν να εξερευνήσουν τον Κρόνο η τον Ήλιο,  δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευρά τους στην κατασκευή διαστημόπλοιου» κι αυτό οφείλεται στις τρομακτικές συνθήκες που επικρατούν εκεί όπου ένα σκάφος θα καταστραφεί, θα απωλέσει τα όργανα του πολύ πριν φθάσει στο προορισμό του. «Θέλω να σας πω λοιπόν ότι αυτοί δεν υπεισέρχονται  στο πραγματικά πρωτοποριακό έργο του διαστήματος γιατί αυτό το κάνουν μόνο τα Κράτη».

Παρόλα αυτά ο κ. Κριμιζής επισημαίνει ότι η παρουσία του ιδιωτικού τομέα στην διαστημική δραστηριότητα είναι σημαντική και μεγαλύτερη από εκείνη των Κρατών. Όπως ανέφερε «η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα του διαστήματος αγγίζει τα  400 δις το χρόνο» στην οποία συμμετέχουν η βιομηχανία οι υπηρεσίες αλλά το μερίδιο των κρατικών εταιριών διαστήματος όπως η ΝΑΣΑ η Ρωσική και Κινεζική εταιρία , η ESA, η Ινδία η Iαπωνια κλπ.  είναι μόνο 25 %  των συνολικών κεφαλαίων. Τα υπόλοιπα είναι δραστηριότατα από εταιρίες που κατασκευάζουν δορυφόρους, κάνουν υποδομές στο έδαφος και ότι υπάρχουν χιλιάδες θέσεις εργασίας που ενεργοποιούνται ένεκα αυτής της δραστηριότητας.

Ο κ. Κριμιζής σημείωσε ότι «ο χώρος της διαστημικής έρευνας για την ανάπτυξη της οικονομίας είναι από τους πιο αποδοτικούς στην απόδοση κεφαλαίων». Από μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί έχει αποδειχθεί ότι η επένδυση 1 € σε διαστημική έρευνα και δραστηριότητα επιστρέφουν ως κέρδος στην οικονομία 8 ευρώ.  «Ουδεμία άλλη επένδυση στην ανθρωπότητα επιστρέφει τέτοια ποσά επανεπενδύοντας στην Οικονομία» κατέληξε ο κ. Κριμιζής. Προς επίρρωση των παραπάνω μίλησε την επίδραση που είχαν στην καθημερινότητα οι ψηφιακές τεχνολογίες που εφαρμόστηκαν στο Voyager-1 και που στην 10ετία του 1980 με την συνδρομή του ιδιωτικού τομέα πέρασαν στην εμπορική αξιοποίηση τους. «Καταφέραμε να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση του πλανήτη, στις τηλεπικοινωνίες, στην μουσική, στην μεταφορά δεδομένων». 

Αναφερόμενος σε θέματα αποστολών με πληρώματα έξω από το ηλιακό μας σύστημα η σε ζητήματα εποικισμού του διαστήματος, για παράδειγμα στον πιο κοντινό ήλιο σε μας  που είναι ο  Α- Κενταύρου κι απέχει μόλις 41 τρις χλμ σημείωσε ότι με ένα πλοίο σαν το Voyager-1 που ταξιδεύει με 17χλμ/sec «το ταξίδι θα διαρκέσει 77.000 χρόνια, είναι σαφές,   κατέληξε ο κ. Κριμιζής,  ότι τέτοια ταξίδια πρέπει να τα ξεχάσουμε». 

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα του Voyager-1 ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins  αποκάλυψε ότι πριν από λίγο διάστημα το εργαστήριό του ολοκλήρωσε το σχεδιασμό  της διαστημικής αποστολής της οποίας το σκάφος  θα κινείται με ταχύτητα διπλάσια του Voyager-1 . «Σκοπός μας είναι το σκάφος να βγεί έξω από το Ηλιακό μας σύστημα  και φτάσει δέκα φορές πιο μακριά απ’οσο πήγε το Voyager-1». Ο κ. Κριμιζής εξηγεί δεν ξέραμε ότι «το Voyager-1 μπορεί να βγει εκτός πλανητικού συστήματος κι όταν αυτό έγινε πράξη, ανακαλύψαμε πράγματα που δεν τα είχε προβλέψει κανένας» .

Με τα σημερινά δεδομένα το συγκεκριμένο σκάφος είναι πολύ αργό αφού  τρέχει με 61.000 χλμ /ώρα.  «Εμείς θέλουμε να ανέβουμε στα 120-150.000 χλμ/ώρα για να μπορέσουμε να πάμε πολύ πιο βαθιά στο γαλαξία μας, με υπερσύγχρονα όργανα τεχνολογίας που δεν έχουν υπάρξει στο παρελθόν, που διαθέτουν μεγαλύτερη ευαισθησία στις μετρήσεις  για να δούμε πράγματα που γνωρίζουμε μόνο από την θεωρία».

Ο κ. Κριμιζής ανέφερε ότι το παραπάνω πρόγραμμα δεν έχει ολοκληρωθεί ως προς το σκέλος της χρηματοδότησης ενώ δεν απέκλεισε την συμμετοχή στην αποστολή μετά από διαβούλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού διαστήματος  και προσδιόρισε οτι «στόχος είναι η εκτόξευση του σκάφους να γίνει το 2035».

Στο ερώτημα  εάν είναι ωφέλιμος ο ανταγωνισμός του διαστήματος με την παρουσία περισσότερων χωρών σε διαστημικές αποστολές ο κ . Κριμιζής τόνισε ότι  «όταν γίνεται σωστά είναι εποικοδομητικός» γιατί με αυτόν τον τρόπο δημιουργούντα νέες τεχνολογίες. «Δεν  είναι ο ανταγωνισμός της δεκαετίας του 60 η του 70 που είχε  πολιτικά χαρακτηριστικά σήμερα είναι επιστημονικός και περισσότερο εμπορικός ο ανταγωνισμός» κατέληξε.

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.