Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 10:16

Εχει δίκιο ο κ. Ανδρουλάκης που ζητα να ενημερωθεί, αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μαζί με την ΝΔ την διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση του παρακολουθούμενου;

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Ο κ. Ανδρουλάκης αμέσως μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ δήλωσε ότι «ήρθα εδώ μετά την απόφαση του ΣτΕ να ζητήσω από τον κ. Ράμμο να επιταχύνει τις διαδικασίες…»

Υπογράμμισε ακόμη ότι «ανοίγοντας τον δρόμο της αλήθειας σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Ν.Δ., που είναι βαθιά εμπλεκόμενη σε μια ιστορία που πλήττει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αφού κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ο νόμος του 2021 που απαγόρευε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του.

Ο λόγος που ο κύριος Ανδρουλάκης μέχρι σήμερα δεν μπορεί να ενημερωθεί από την ΑΔΑΕ για τους λόγους παρακολούθησης του από την ΕΥΠ, προκύπτει όχι από κάποια αυθαιρεσία της κυβέρνησης η της ανεξάρτητης αρχής αλλά από συγκεκριμένο άρθρο σχετικού νόμου που η κυβέρνηση της ΝΔ  σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ψήφισε στην βουλή το 2021. Άρα ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό, όπως έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει για τους λόγους παρακολούθησης του γιατί σκοντάφτει σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης την οποία στήριξε με κάθε τρόπο το κόμμα του.  

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή 

Στις αρχές του 2021 έχουν υπάρξει ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα, (ΕΦ ΣΥΝ) για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και άλλων προσώπων που ασχολούνται με έρευνες γύρω από τα θέματα διαχείρισης του προσφυγικού. Ένας εκ των δημοσιογράφων ο Θανάσης Κουκακης ανακαλύπτει ότι έχει πέσει θύμα παρακολούθησης, το τηλέφωνο του έχει παγιδευτεί κι ότι παρακολουθείται επί μακρόν. Αμέσως προσφεύγει στην ΑΔΑΕ όπου μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν υποχρεωμένη από τον νόμο να ενημερώσει τον παρακολουθούμενο για τους λόγους που παρακολουθείται αφού έχει παρέλθει η παρακολου6θηση του. Ο κ. Κουκακης υποβάλλει την αίτηση του και λίγες ημέρες μετά ενημερώνεται ότι δεν μπορεί να ενημερωθεί γιατί άλλαξε ο νόμος. Πράγματι την ίδια χρονική περίοδο που ο Κουκακης ζητούσε να ενημερωθεί,  η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή του σχετικού άρθρου που απαγορεύει πλέον την ενημέρωση στον δημοσιογράφο για τους λόγους παρακολούθησης του. Μάλιστα η ισχύς της διάταξης έχει αναδρομική ισχύ και για το προηγούμενο έτος.  

Ο Σύριζα τότε ως αξιωματική αντιπολίτευση έκανε την σχετική φασαρία εντός κι εκτός βουλής ισχυριζόμενος ότι η διάταξη που ψηφίζεται «είναι ταφόπλακα στο Κράτος δικαίου και τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών κι ότι έτσι κτίζεται ένα αντιδημοκρατικό κράτος με θύματα τους πολίτες».

Κατά ένα περίεργο λόγο την παραπάνω διάταξη ψήφισε ομοφώνως τότε το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά. Να σημειώσουμε ότι είμαστε στον Μάρτιο του 2021  δεν υπάρχει στον ορίζοντα  ακόμη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη η οποία ξεκινά τον Αύγουστο με Σεπτέμβριο του 2021 από την ΕΥΠ αμέσως μετά την αποτυχημένη μόλυνση του κινητού του από το λογισμικό Predator.

Το γιατί η ΝΔ προχώρησε σε αυτή την εσπευσμένη αλλαγή του νόμου το γνωρίζουμε, αφού η ίδια δεν ήθελε σε καμία περίπτωση, αυτούς που παρακολουθούσε, να μάθουν μετά από καιρό τους λόγους της παρακολούθησης τους. Όμως υπάρχει μια δυσκολία να κατανοήσουμε τους λόγους όπου το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε θεσμικά στην ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ αγωνία της ΝΔ.  Η τότε κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος είχε έμπειρα και μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη με εγνωσμένη την δημοκρατική τους ευαισθησία σε τέτοια θέμα  όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Καμινης, Γκεγκερογλου, Χάρις Καστανίδης κλπ. και δεν θα μπορούσαν να δεχθούν έτσι απλά την κατάργηση της ενημέρωσης του παρακολουθούμενου σένα ζήτημα, χωρίς να υπάρξει στοιχειωδώς από την κυβέρνηση έστω παρασκηνιακά μια εξήγηση για το θέμα.  Το ερώτημα είναι εάν υπήρξε ενημέρωση και σε ποιόν; .η απλά το ΠΑΣΟΚ για λόγους ιδεολογικής αρχής ψήφισε την διάταξη και τώρα που πήραν τα σκάγια ένα μέλος του που στο τέλος έγινε και αρχηγός άλλαξε άποψη;  

Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί πρωτοστάτησε στην κατάργηση αυτής της διάταξης που καθιερώνει ένα σκοτεινό και αντιδημοκρατικό κράτος δικαίου και τους πολίτες έρμαια ενός κυβερνητικού παρακράτους.  

Όσο το ΠΑΣΟΚ και τα κοινοβουλευτικά του στελέχη δεν απαντούν πολιτικά σε αυτή την ερώτηση δημιουργούν πρόβλημα  καθότι κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να είναι πειστικός στα λεγόμενα του.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 16:11
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.