Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 11:36

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

altτου Μ. Ραμπίδη
Εντυπωσιάσθηκα από το επίπεδο εργασιών του εκλογικού συνεδρίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ιστορικής Ευξείνου Λέσχης Θες/νίκης την Κυριακή 28-11-2010. Τόσο από τον απολογισμό διοικητικής δράσης του πρόεδρο του οργάνου, συντοπίτη μας καθηγητή Παρχαρίδη Γιώργου, όσο και από τους περίπου 40 συνέδρους που τοποθετήθηκαν.

Ένα μωσαϊκό γνώσης και ενημέρωσης τοποθετημένο αρμονικά σ’ ένα πάζλ , με εμφανείς τις εικόνες της αγωνίας, που επιτακτικά ζητούν απαντήσεις και τοποθετούνται στα μεγάλα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού:
Την γενοκτονία και τις προσπάθειες για την αναγνώρισή της.
Το ζήτημα των παλιννοστούντων Ελλήνων κυρίως από τα κράτη της πρώην Σοβ. Ένωσης
Την βελτίωση της επαναλειτουργίας από τον περασμένο 15Αύγουστο της εκκλησίας Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.
Την διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία μας των Ελλήνων του Πόντου. Γιατί πρέπει να γνωρίζουν οι νεοέλληνες πως ένας λαός στα βάθη των αιώνων, με επικρεμάμενο επί της κεφαλής του το γιαταγάνι , δεν έχασε την εθνική του συνείδηση, τη γλώσσα τη θρησκεία και τις παραδόσεις του.
Την εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου μέσα από τις προσπάθειες των Ποντιακών οργανώσεων, αλλά αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες για την διάδοση όλων των διαλέκτων που μας δίνει η ΕΕ.
Την τοποθέτηση της ΠΟΕ ως είχε δικαίωμα και υποχρέωση, για την αναψηλάφηση και την ακύρωση της απόφασης της δίκης των 6 από τον Άρειο Πάγο. Εξάγοντας το γενικό συμπέρασμα ότι ο Ποντιακός ελληνισμός γνωρίζει , έχει εμπιστοσύνη στην αδέκαστη ιστορία και φυσικά τα ποινικά δικαστήρια δεν μπορούν να ανατρέψουν την ιστορική αλήθεια, ούτε να την παραχαράξουν.
Την ΕΝΟΤΗΤΑ στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια, του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
Την πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά που συντονισμένα και στοχευμένα όλες οι ενώσεις μας πρέπει να μεταλαμπαδεύσουν στις επερχόμενες γενιές, κ.α.
Η καλοπροαίρετη κριτική που πάντα βελτιώνει, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις συνέθεσαν ένα πρόγραμμα δράσης για την επόμενη διοίκηση, που καλείται να συνεχίσει ένα πετυχημένο έργο.
Θα έλεγα ανεπιφύλακτα ότι η παρουσία πολλών νέων όχι μόνο στο συνέδριο, αλλά σε πάμπολλες δραστηριότητες των Ποντιακών συλλόγων, είναι το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα. Νέοι με γνώση, νέοι με άποψη μα πάνω απ’ όλα με ψυχή, που αισθάνονται, παλεύουν και πετυχαίνουν τους στόχους τους.
Οι πρόσφυγες γενικά, έμαθαν να ανταγωνίζονται αντίξοα, να ξεκινούν τον αγώνα δρόμου πολλά μέτρα νωρίτερα και στον ίδιο χρόνο να τερματίζουν πρώτοι ή κοντά τους.
Τώρα οι νέοι ξεκινούν σχεδόν μαζί και η γνώση της ταπεινής καταγωγής των προσφύγων πατεράδων τους, μαζί με τον σκληρό αγώνα που έδωσαν για επιβίωση τα πρώτα δύσκολα χρόνια του επαναπατρισμού, τους οπλίζουν με θέληση να βοηθήσουν στη λύση των σύγχρονων προβλημάτων που έθεσε το Συνέδριο και να τραβήξουν το δρόμο των προσδοκιών τους.
Καλή δύναμη με πολλές επιτυχίες στη νεοεκλεγείσα διοίκηση της ΠΟΕ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 11:40