Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 10:19

Η ΑΝΟΧΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Μ. ΦΟΥΚΑτης Ματίνας Φούκα*
Στις 12 του Δεκέμβρη τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας εκλέγουμε τη νέα διοίκησή μας. Άλλη μια γραφειοκρατική και συντεχνιακή διαδικασία!!!

Στις 12 Δεκεμβρίου καλούμαστε όλοι να πούμε όχι σ’ αυτή την λογική του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες για το πέρασμα σε ένα καλύτερο αύριο. Το αύριο του κλάδου των οικονομολόγων, το αύριο της κοινωνίας, της χώρας ολόκληρης.
 

Βασική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου ήταν πάντα ..

η προάσπιση της επαγγελματικής κατοχύρωσης των οικονομολόγων. Σήμερα αυτή η προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει στην πρώτη γραμμή, αλλά ταυτόχρονα να εμπλουτιστεί με νέο περιεχόμενο.

 
Στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και τις κοινωνικής απαισιοδοξίας, οι οικονομολόγοι πρέπει να συμβάλουμε στην προαγωγή της αξιοκρατίας σε ρεαλιστικό δεδομένο, ούτως ώστε κάθε επαγγελματίας και κάθε επαγγελματικός κλάδος να συνεισφέρει (βάσει της εξεικδίκευσής του) τα μέγιστα τόσο στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα (που παραμένει ζητούμενο), όσο και στην λειτουργία του δημόσιου τομέα (για τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα της σκουριασμένης κρατικής μηχανής).

 
Η ΠΑΣΚΟ, η παράταξη που οραματίστηκε, δημιούργησε και ανέδειξε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, έχει υποχρέωση να αντιτάξει στις δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού την δημιουργική πνοή των νέων και άφθαρτων ανθρώπων της.

 
Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν χρέος να συμπαραταχτούν με όλους εκείνους που αρνούνται την στείρα άρνηση και τον εύκολο εντυπωσιασμό και να επηρεάσουν τα γεγονότα με δημιουργικό πνεύμα και διάθεση συνεισφοράς.

 
Σίγουρα οι εκλογές σε ένα κλαδικό όργανο αποτελούν ένα γεγονός με μικρή απήχηση στην κοινωνία. Όμως σήμερα όλοι οι κοινωνικοί φορείς φέρουν την ιστορική ευθύνη της ενεργοποίησης των υγειών δυνάμεων της χώρας και της κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών. Γιατί η ανοχή τελειώνει, ενώ η συμμετοχή είναι το στοίχημα της νέας εποχής.
 
 
είναι Οικονομολόγος Υποψήφια με την ΠΑΣΚΟ-Σ*
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 18:47