Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 15:00

Επιστολή του ΣΥΜΕΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ στο vetonews για το άρθρο με τις απευθείας αναθέσεις της ΔΕΗ

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή του ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ ΣΥΜΕΩΝ, ως εκπρόσωπου της "ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΑΤΕΒΕΕ" που έστειλε στο vetonews για το άρθρο "Αναταράξεις και δυσαρέσκεια απο τις απευθείας αναθέσεις 5 εκ € στο ορυχείο Αμυνταίου"

Απάντηση στο άρθρο Σπύρου  Κουτάβα με τίτλο: ¨Αναταράξεις και δυσαρέσκεια από τις απευθείας αναθέσεις 5 εκ. ευρώ στο Ορυχείο Αμυνταίου"

Κύριε Κουτάβα, με έκπληξη διαβάσαμε στο διαδίκτυο, άρθρο σας, με το οποίο επιχειρείτε παρέμβαση στο χώρο της εξορυκτικής διαδικασίας στην περιοχή μας, παρέμβαση που εγείρει πολλά ερωτήματα για την σκοπιμότητα της, για το ποιός σας υπαγόρευσε το άρθρο, ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε, προφανώς όχι των εργαζομένων  μας, οι οποίοι πληρώνονται κανονικά ακόμη και αν δεν  πληρωνόμαστε εγκαίρως από την ΔΕΗ, την στιγμή μάλιστα που το  έργο που μας ανατέθηκε, το εκτελούμε χωρίς κανένα πρόβλημα, και μάλιστα  είμαστε πολύ πιο μπροστά  στους χρόνους παράδοσης του έργου από την σύμβαση της ΔΕΗ.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε και αφορούν την εταιρεία μας, μία από τις δύο εταιρίες που  εμφανώς φωτογραφίζετε, είναι ψευδή και συκοφαντικά. Αναφέρεστε στο άρθρο, ότι είναι "η πρώτη φορά που δίνεται απευθείας ανάθεση σε εταιρεία με τέτοιο οικονομικό μέγεθος". Σας πληροφορούμε λοιπόν, πως το οικονομικό μέγεθος της εταιρείας μας μπορεί να αναλαμβάνει όχι μόνο το έργο που μας ανατέθηκε, αλλά και πολύ μεγαλύτερης έκτασης.

Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρετε: "Όλα τα στελέχη της τοπικής και υψηλής ιεραρχίας, γνωρίζουν πολύ καλά τον τοπικό επιχειρηματικό χάρτη και τις εταιρίες που δεν είναι αλεξιπτωτιστές, επιδεικνύουν σοβαρότητα στην εκτέλεση των έργων, πληρώνουν του εργαζόμενους, ακόμη και όταν δεν πληρώνονται από τη ΔΕΗ. Γιατί λοιπόν δεν εμπιστεύτηκαν τους ήδη γνωστούς έμπειρους και φερέγγυους ¨" Με τα παραπάνω,   μας στοχοποιείτε, ότι είμαστε αλεξιπτωτιστές, δεν πληρώνουμε τους εργαζομένους, δεν είμαστε σοβαροί, γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μπορείτε να δημοσιοποιήσετε  τα ονόματα των φερέγγυων εργολάβων, για να τους γνωρίσουμε και  εμείς και οι εργαζόμενοι της περιοχής, αλλά κυρίως για να τους γνωρίσει η διοίκηση της ΔΕΗ, να την διευκολύνετε να  μην ξανακάνει λάθη;

Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι δραστηριοποιούμαστε στο χώρο των ορυχείων της ΔΕΗ πάνω από 30 έτη, ακολουθήσαμε μία σκληρή διαδρομή, ως εργαζόμενοι, εργολάβοι, υπεργολάβοι και από τετραετίας ως Α.Ε. , έχουμε λοιπόν  τεράστια εμπειρία, και όσα έργα αναλάβαμε στην ΔΕΗ, τα εκτελέσαμε προσηκόντως και άριστα και το πρώτο πράγμα που κάναμε να είναι να πληρώνουμε τους εργαζόμενους μας, ακόμη και αν δεν πληρωνόμασταν εγκαίρως από την ΔΕΗ. Μάλιστα τα μέλη της εταιρίας  μας είναι καθημερινά και εργάζονται μέσα στα ορυχεία και δεν διευθύνουν τις επιχειρήσεις  τους από τα γραφεία τους. Μας κάνει εντύπωση, πώς ένας κοινωνικά "ευαίσθητος άνθρωπος", όχι μόνο δεν επιδοκιμάζει τον αγώνα μας που είναι τίμιος και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην σκληρή εργασία μας, χωρίς καμία πολιτική παρέμβαση, (την οποία υπονοείτε) ,αλλά διαστρεβλώνει την αξιοπιστία και τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρηση μας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αγωνιά και να φοβάται μην αλλάξει ο χάρτης και χάσουν οι παλιοί "παίκτες"; Γιατί τόση αυτοθυσία στην υπεράσπιση των ήδη γνωστών εταιριών του χώρου; Δηλαδή των παλιών παικτών. Έχετε κάποιο λόγο για την στάση σας; Έχετε λόγο, να ρίχνετε λάσπη, σε εταιρείες που ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζετε; Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα μπορούσατε να κάνετε μια μικρή έρευνα για μας. Οι διαπιστώσει σας θα ήταν πολύ διαφορετικές.

Επομένως   κ.  Κουτάβα, καμία αποκάλυψη δεν κάνατε με το άρθρο σας, το μόνο που αποκαλύψατε είναι ότι, εγκαλείτε την ΔΕΗ γιατί  κατά την γνώμη σας δεν επέλεξε φερέγγυους και έμπειρους εργολάβους, την στιγμή που εμείς και φερέγγυοι και έμπειροι είμαστε και όταν το έργο που μας ανάθεσε η ΔΕΗ, το εκτελούμε χωρίς  να δημιουργούμε κανένα πρόβλημα. Επομένως, δικαιώσαμε την ΔΕΗ και δεν την εκθέσαμε σε μία δύσκολη και επείγουσα κατάσταση.

Σας καλούμε να ανακαλέσετε, όχι από το φόβο ποινικά κολάσιμων πράξεων - είμαστε υπέρ της δημοσιογραφικής ελευθερίας- αλλά για να υπερασπιστείτε την ιδιότητα του έντιμου μαχόμενου δημοσιογράφου, όπως επίσης και την προσωπική σας αξιοπρέπεια.

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μας 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 15:08