Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011 20:08

Format ή Reset

ο Κώστας Καραμάρκοςτου Κώστα Καραμάρκου*

Να (απο)δεχτούμε την κατάσταση ως έχει ...ή όχι;
Να πατήσουμε το κουμπί για επανεκκίνηση ή μήπως να πάρουμε την μεγάλη απόφαση και να διαμορφώσουμε εξαρχής την αναπτυξιακή μας στρατηγική, με βάση τις ραγδαίες εξελίξεις στο οικονομικό και κοινωνικό τοπίο;

Τι χρειάζεται μια κρατικοδίαιτη τοπική οικονομία που..

καταρρέει για να ορθοποδήσει, με στόχο την επιβίωση πλέον και την διατήρηση της ελάχιστης κοινωνικής συνοχής;

 

Δεδομένων των οικονομικών συνθηκών οφείλουμε να διεκδικήσουμε με πνοή λιτότητας και σύνεσης μεν αλλά με απολύτως στρατηγικό τρόπο δε, την αξιοπρεπή διαβίωση στα πέτρινα χρόνια που σαφώς έρχονται. Δυστυχώς όμως οι όποιες διεκδικήσεις διαχρονικά στηρίζονται (και) στην πολιτική ικανότητα των τοπικά διοικούντων ή του καλούμενου ως πολιτικό προσωπικό της περιοχής.

Format λοιπόν, σε πρακτικές του παρελθόντος που στηρίζονται σε μικρο-πολιτικές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες που δεν καταλήγουν πουθενά επί της ουσίας. Κανέναν δεν ενδιαφέρει ποιός υλοποιεί έργα ήpro-tasis | Δίκτυο Πολιτών λαμβάνει πρωτοβουλίες υψηλής υπεραξίας αρκεί αυτά να υλοποιούνται επιτέλους και να καταλήγουν σε πολυεπίπεδο κοινωνικό όφελος.

Format λοιπόν, σε όλα τα μη ικανά πρόσωπα που ασκούν μορφές μικρής τοπικής εξουσίας (κυρίως σε αυτοδιοικητικά πόστα) και στερούνται των απαραίτητων γνώσεων και ικανοτήτων.

Format λοιπόν, σε όλους τους εμπλεκόμενους με την παραγωγή αναπτυξιακού έργου που σκέφτονται αποκλειστικά με κριτήρια μικρο-τοπικού συμφέροντος και εργάζονται με την απαράδεκτη για μια χώρα που αποσυντίθεται, λογική εξυπηρέτησης ψηφοφόρων – πελατών.

Format λοιπόν, σε όλους όσους στρογγυλοκάθονται αναπαυτικά σε 3 και 4 καρέκλες του πολυεπίπεδου συνδικαλιστικού – πολιτικού – αυτοδιοικητικού συστήματος, θεωρώντας ως κοινωνική εργασία (.....) την πολύωρη καθημερινή τηλεφωνική ανταλλαγή πληροφοριών με τους ομοϊδεάτες τους .

Reset και επιστροφή στο βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό των ελληνικών κοινωνιών, αυτό της ομοψυχίας έναντι του κινδύνου που διογκώνεται και απειλεί τις νέες γενιές.

Reset και επιστροφή στις τοπικές συμμαχίες όλων των πολιτικών και κυρίως κοινωνικών δυνάμεων, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τις τοπικές κοινωνίες.

Reset και επιστροφή σε στοιχεία που βελτιώνουν την ανοχή του κοινωνικού ιστού στο ούτως ή άλλως ανεπαρκές (και λόγω έλλειψης πόρων) πολιτικό αποτέλεσμα.


*o Κώστας Καραμάρκος είναι μέλος του Δικτύου Πολιτών pro-tasis


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011 20:39