Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 17:56

Πρίν και μετά 50 ολόκληρα χρόνια !!!Ηταν 17 Νοέμβρη !!! | του Βασίλη Μαρκόπουλου

Ψωμί , Παιδεία , Ελευθερία , τα συνθήματα του Νοέμβρη 1973 

Τα ίδια συνθήματα και σήμερα : ΨΩΜΙ , ΠΑΙΔΕΙΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  Τότε Κυβέρνηση ήταν η δικτατορία , χωρίς κοινοβούλιο και ατομικές ελευθερίες , 

σήμερα η Κυβέρνηση είναι αιρετή, δημοκρατικά εκλεγμένη , με αιρετό Κοινοβούλιο, ένα κοινοβούλιο όμως χειροκροτητών , κουφών και αόμματων στην ανθρώπινη δυστυχία , που δεν βλέπουν ακρίβεια ,ανεργία , πληθωρισμό , αόμματων που δε βλέπουν καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών με την παρακολούθηση υψηλά ιστάμενων υπουργών , Στρατιωτικών , Δημοσιογράφων  και μια Δικαιοσύνη αλλήθωρη μέχρι τυφλή.

  Καταντήσαμε ρεντίκολο της Ευρώπης και των Ευρωπαϊκών θεσμών  και λέμε πέρα βρέχει , βρέχει γιατί μπουκόνουμε τους καναλάρχες με δημόσιο  ζεστό χρήμα για να κρύβουν την αλήθεια απ τους πολίτες και δημοσιογράφους  κυβερνητικά φερέφωνα χωρίς να τηρούν τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία , υπάλληλοι των οικονομικών συμφερόντων που ελέγχουν την πληροφόρηση.

  Με ένα Πρωθυπουργό , που το Νοέμβρη του 1973 ήταν ανήλικος , αν και από την ηλικία των έξι μηνών έκανε αντίσταση στη δικτατορία από τη Γαλλία, που στο όνομα της δημοκρατίας και του επιτελικού Κράτους έχει υπο την άμεση εποπτεία του την ΕΡΤ , το Αθηναϊκό Πρακτορείο και την ΕΥΠ , που έκανε έργο της να παρακολουθεί υπουργούς , Στρατιωτικούς Ηγέτες , ανώτερους δικαστικούς , δημοσιογράφους και δεν ξέρουμε ποιους άλλους , ών ουκ έστι αριθμός.

  Ενας τέτοιος Πρωθυπουργός και μια τέτοια Κυβέρνηση είναι δυνατόν να μην έχει αλλεργία στα συνθήματα του Νοέμβρη του 1973 ; να αγνοεί προκλητικά το σύνθημα ΨΩΜΙ προς χάρι μιας χούφτας επιχειρηματιών που ελέγχουν την ενέργεια , τη διατροφική αλυσίδα , τα μεγάλα έργα ; Ποιός απ αυτούς θα ασχοληθεί με τα τα προβλήματα της νέας γενιάς που γεννήθηκε μετα το Νοέμβρη του 1973 και γνωρίζει τα γεγονοτα από τα βιβλία ; 

  Καθημερινά η Παιδεία υποβαθμίζεται , υποχρηματοδοτείται και στρώνεται ο δρόμος γα την έλευση των ιδιωτικκών  πανεπιστημίων , λές κι αυτά ήταν που μας έλειπαν !!!Γέμισαν οι μεγάλες πόλεις κολλέγια , για να υποδέχονται τα παιδιά που δεν μπορούν να εισέλθουν στα δημόσια Πανεπιστήμια , γιατί έτσι το θέλησε η παρούσα Κυβέρνηση.Φθάσαμε στο σημείο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να είναι περισσότεροι από τους μόνιμους και αντί να προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται αστυνομικοί. Σήμερα η μέση οικογένεια αδυνατεί να σπουδάσει τα παιδιά της.

   Οι ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών καταπατούνται , γιατί η σημερινή Κυβέρνηση  αποφεύγει να τα προστατεύσει , γιατί δεν τη βολεύουν ελεύθεροι πολίτες με κρίση και γνώμη , προτιμά αβουλα όντα , να δέχονται αδιαμαρτύρητα όσα της πασσάρουν οι Αδώνιδες και τα ΣΚΑΙ , να στοιβάζονται κάτω από τη σημαία του 41% , ‘’αποστομωτικό ‘’ επιχείρημα για τους πολιτικούς αντιπάλους , όταν δε θέλει ή δεν τη βολεύει να απαντήσει επι της ουσίας. Πολίτες συλλαμβάνονται με το παραμικρό για εξακρίβωση στοιχείων κι  άλλοι παραπέμπονται στη δικαιοσύνη για να αθωωθούν στη συνέχεια πανηγυρικά  , γιατί προέχει ο εκφοβισμός του ενεργού και δραστήριου πολίτη που στη θέα του αισθάνονται αλλεργία.

  Συνεπώς το σύνθημα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι και σήμερα επίκαιρο , γιατί μέχρι σήμερα δε δόθηκαν οι λύσεις που περίμενε η νεολαία κι οι πολίτες  που το βροντοφώναζαν εκείνο το μακρινό πριν 50 χρόνια  Νοέμβρη.

  Από τους τότε πρωταγωνιστές του Νοέμβρη 1973 άλλοι αντικατέστησαν τα φθαρμένα μπλουτζίν με κουστούμια και γραβάτες , έγιναν δήμαρχοι , βουλευτές , υπουργοί , ενσωματώθηκαν στο σύστημα και το υπηρέτησαν , άλλοι έγιναν καλοί επαγγελματίες και επιστήμονες προσφέροντας με το δικό τους τρόπο στην κοινωνία , άλλοι ζούν αθόρυβα ανάμεσά μας με τις μνήμες και τα πιστέυω του Νοέμβρη , μακριά από δημοσιότητες και με συντροφιά τη συνείδησή τους ότι έπραξαν αυτό που τους επέβαλε αυτή και μόνο , πέρα από συμφέρονται και  προσωπικούς υπολογισμούς και σ’ αυτούς τους άσημους αξίζει η μεγαλύτερη τιμή και μνημόνευση.

  Η νέα γεννιά οφείλει να μαθαίνει και να διδάσκεται από τις θυσίες και τους αγώνες όσων κατά καιρούς αγωνίστηκαν για ψωμί , παιδεία , ελευθερία , κοινωνική δικαιοσύνη , εθνική ανεξαρτησία , για μια Πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 17:59