Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 09:09

Μετόχους τους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών Κοζάνης και Μεγαλόπολης στο 5% των Φωτοβολταϊκών προτείνει ο Γ. Στάσσης της ΔΕΗ

Όπως είναι γνωστό, στις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης η ΔEΗ σκοπεύει να κατασκευάσει και να λειτουργήσει φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 2,5 GW.

«Το σχέδιο μας είναι, πέρα από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν οι νέες επενδύσεις, ένα ποσοστό της τάξεως του 5 % αυτών των πάρκων να μετοχοποιηθεί σε μερίδια των 1000 ευρώ και να δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους των περιοχών αυτών να επενδύσουν, εάν θέλουν, μαζί με την ΔΕΗ», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Στάσσης και εξήγησε:.

«Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι θα συμμετέχουν μαζί με τη ΔΕΗ στην επένδυση, απολαμβάνοντας ακριβώς την ίδια απόδοση με τη ΔΕΗ.

Θέλω να επισημάνω, δε, ότι οι ετήσιες αποδόσεις για τις επενδύσεις αυτές κυμαίνονται στο 8 - 10 %, την ώρα που τα επιτόκια καταθέσεων είναι σχεδόν αρνητικά.

Κι αυτό το δικαίωμα θα μπορούν να το ασκήσουν μόνον οι κάτοικοι των περιοχών της απολιγνιτοποίησης».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε περιοχές όπου προγραμματίζεται η εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και ειδικά στα νησιά, ο κ. Στάσσης τονίζει:

«Δεν μπορεί κάποιοι κάτοικοι νησιών τόσα χρόνια να απολαμβάνουν την φθηνή ηλεκτρική ενέργεια που παραγόταν στη Μεγαλόπολη και στην Πτολεμαΐδα με κόστος στο περιβάλλον και στις ζωές των ανθρώπων και σήμερα που ο λιγνίτης είναι πανάκριβος και καταργείται να μην δέχονται να εγκατασταθούν στο νησί ανεμογεννήτριες για να παράγουν το ρεύμα που καταναλώνουν. Υπερβολές δεν θα γίνουν. Άλλο, όμως, να μην γίνεται υπερβολή και άλλο να μηδενίσουμε τις ανεμογεννήτριες σε ένα νησί επειδή αντιδρούν οι κάτοικοι».

Πηγη: https://energypress.gr/

 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 09:24