Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 18:00

16 νέες και νέοι Ιρλανδοί μέσω του Erasmus+ επισκέφτηκαν με τον ΟΕΝΕΦ το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν 16 νέες και νέοι Ιρλανδοί που φιλοξενήθηκαν στην πόλη της Φλώρινας, στο πλαίσιο της ανταλλαγής νέων με τίτλο “Vacay” του Erasmus+ με φορέα υποδοχής τον Όμιλο Ενεργών Νέων

Δυτικής Μακεδονίας, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιρλανδικό φορέα “Limerick Youth Service”. Η εκπαιδευτική επίσκεψη είχε ως στόχο τα άτομα μιας διαφορετικής χώρας να γνωρίσουν από κοντά το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και τον τρόπο που διεξάγονται τα μαθήματα, να εξερευνήσουν τον σχολικό χώρο και τις αίθουσες, να διερευνήσουν τις πολιτισμικές διαφορές αλλά και τις ομοιότητες που μπορεί να υπάρχουν. 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιλάμβανε δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης με  θεματικές σχετικά με τον πολιτισμό, τις δεξιότητες, την ομαδική εργασία, τη συμπερίληψη, καθώς και τη γνωριμία μεταξύ διαφορετικών λαών. Οι φυσικές και εναλλακτικές δραστηριότητες είχαν ως στόχο την κοινωνικοποίηση και τη γνωριμία μεταξύ των νέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες και νέοι Ιρλανδοί είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με συνομηλίκους τους, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις, να συνεργαστούν αρμονικά, να συνδεθούν με νέους/ες μιας διαφορετικής χώρας και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους.

Ευχαριστούμε θερμά την διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας και την συντονίστρια εκπαιδευτικό Ηλιάνα Αβραμοπούλου για την άψογη συνεργασία, αλλά και όλους/ες τους μαθητές/τριες για το ενδιαφέρον και συνέπεια που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 18:02