Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 13:42

Με μεγάφωνα η αντιπεριφέρεια ενημερώνει τους πολίτες Καστοριάς να μείνουν σπίτι. Πρόβλημα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ απο την παρουσία κόσμου στο δρόμο για το νοσοκομείο

του Σπυρου Κουταβά

Έκκληση στους πολίτες της Καστοριάς να μείνουν σπίτι και να μην δυσχεραίνουν με την παρουσία τους, την πρόσβαση των ασθενοφόρων προς το νοσοκομείο της πόλης, απευθύνει  

με ανακοίνωση του το ΕΚΑΒ Καστοριάς. Όπως καταγγέλλουν αργά το απόγευμα του Σαββάτου ασθενοφόρο που έκανε κατεπείγουσα διακομιδή στο νοσοκομείο, αναγκάστηκε να κάνει έντονη χρήση ηχητικών σημάτων και  να ελαττώσει ταχύτητα προκείμενου να ελευθερωθεί ο δρόμος από τον κόσμο, τις οικογένειες με παιδιά και με ποδήλατα, που έκαναν την βόλτα τους ενώ την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι έκαναν την βραδινή τους άσκηση.  Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ  σημειώνουν ότι αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν την διακομιδή και προειδοποιούν ότι το παραπάνω γεγονός «θα μπορούσε να είναι και αιτία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με πιθανή παράσυρση ανθρώπου από το ασθενοφόρο».

Επισημαίνουν  ότι το σημείο του δρόμου της νότιας παραλίας 2 χλμ πριν το νοσοκομείο είναι επικίνδυνο, έχει στροφές, δεν διαθέτει πεζοδρόμιο, δεν έχει φωτιστική η άλλη σήμανση, δεν διαθέτει ούτε είναι ποδηλατόδρομος και δεν έχει προστατευτικά κιγκλιδώματα στην όχθη της λίμνης.

Μάλιστα καλούν τους πολίτες να επιλέξουν άλλη διαδρομή για τα χόμπι τους και όχι, το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου που οδηγεί στο Νοσοκομείο.

Θορυβημένος από το περιστατικό ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς ζήτησε από τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του προβλήματος και την κρισιμότητα των στιγμών κα τους κάλεσε να μείνουν στο σπίτι. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ από σήμερα το πρωί στις 8.30 ειδικό όχημα της αντιπεριφέρειας Καστοριάς εξοπλισμένο με μεγάφωνα γυρνά όλη την πόλη και τις άλλες περιοχές του νομού, ζητώντας από τους πολίτες «να μείνουν στο σπίτι, να μην κυκλοφορούν άσκοπα και να εξέρχονται από την κατοικία τους παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους έκτακτης ανάγκης».

Ο κ. Σαββόπουλος απευθύνει έκκληση για την επάρκεια  της νοσηλευτικής κάλυψης του νοσοκομείου Καστοριάς εάν τις επόμενες ημέρες αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού. Στο νοσοκομείο της πόλης ήδη  νοσηλεύονται 9 περιστατικά όπου μεταξύ αυτών και κάποια σε σοβαρή κατάσταση. Χθες επιβεβαιώθηκαν  δύο ακόμη κρούσματα, μιας νοσηλεύτριας του νοσοκομείου και ενός 51 χρονου από την Οινόη Καστοριάς, του οποίου η κατάσταση κρίνεται σοβαρή.  Ο κ Σαββόπουλος μας επισημαίνει ότι το όριο ηλικίας των νοσηλευομένων με κορονοϊό στο νοσοκομείο έχει αρχίσει και κατεβαίνει, όπου έχουμε περιστατικά από 40 έως 55 ετών.

Τρείς  ημέρες μετά το θάνατο του 53χρονου που εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Καστοριάς και ήταν από το πρώτο εξακριβωμένο κρούσμα κορονοϊού, χθες το απόγευμα πέθανε και η 81 χρονη μητέρα του στην Σιάτιστα η οποία το τελευταίο καιρό ήταν κατάκοιτη με προβλήματα υγείας. Από το νοσοκομείο Κοζάνης έχουν ληφθεί δείγματα για να διαπιστωθεί εάν ήταν θετική στον Κορονοϊό

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 18:46