Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 15:16

Επιστολή Σημανδράκου για τις δαπάνες της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Σιάτιστα

simandrakosΟι αόριστες απαντήσεις - περί δαπανών - για την αναμενόμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή.
Αφορμή της συγκεκριμένης επιστολής στάθηκε η χθεσινή (16-10-12) συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Κατά τη διαδικασία της συνεδρίασης ρωτήθηκε προφορικά, παρουσία των μελών και των παριστάμενων τής οικονομικής επιτροπής,

ο κ. Περιφερειάρχης για το αν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει προβλέψει δαπάνες για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου στην Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου του 2012.
Αρχικά ο κ. Περιφερειάρχης απάντησε ότι "θα καλύψουμε όλες τις δαπάνες που προβλέπει το πρωτόκολλο", ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι "οι δαπάνες θα καλυφθούν από χρήματα που έχουν περισσέψει από προηγούμενες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής".
Σε ό, τι αφορά το πρώτο σκέλος της απάντησής του, δηλαδή τις δαπάνες και τις διαδικασίες του πρωτοκόλλου, θεωρώ ότι πρέπει να είναι γνωστές στους υπεύθυνους της υποδοχής και να κοστολογούνται εύκολα, διότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος έχει φιλοξενηθεί τον Σεπτέμβριο του 2011 στα Γρεβενά και φέτος το καλοκαίρι στην Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά.
Στο δεύτερο σκέλος, δηλαδή ότι οι δαπάνες θα καλυφθούν από χρήματα που έχουν περισσέψει από προηγούμενες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, υπενθυμίζουμε ότι:
 το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει στη 12η συνεδρίασή του στις 28-5-2012 είχε εγκρίνει ομόφωνα την απόδοση τιμών, στον Οικουμενικό Πατριάρχη, Παναγιώτατο κ. κ. Βαρθολομαίο, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον κανονισμό τιμητικών διακρίσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Σχετική απόφαση έγκρισης της οικονομικής επιτροπής είναι η 772/12.
 Με την υπ' αριθμόν απόφαση 771/12 η οικονομική επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη δαπάνη δημοσίων σχέσεων για την φιλοξενία της Α.Θ. Παναγιώτητας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου κατά τη επίσκεψη στην Κοζάνη και Καστοριά..
 Με την υπ' αριθμόν απόφαση 756/12 η οικονομική επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη δαπάνη δημοσίων σχέσεων για την φιλοξενία της Α.Θ. Παναγιώτητας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου κατά τη επίσκεψη επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης
 Με την υπ' αριθμόν απόφαση 848/12 η οικονομική επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη δαπάνη δημοσίων σχέσεων για την φιλοξενία της Α.Θ. Παναγιώτητας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου κατά τη επίσκεψη στην Καστοριά.
Επισημαίνουμε ότι το συνολικό ποσό των παραπάνω εγκρίσεων ανερχόταν έως το ποσό των 119.000,00ευρώ και υπογραμμίζουμε ότι από τις παραπάνω αποφάσεις πουθενά δεν αναφέρεται ότι έχουν εγκριθεί δαπάνες για την αναμενόμενη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου στην Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, από 25 έως 27 Οκτωβρίου του 2012.
Ζητήσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να ενημερωθεί το σώμα για το τελικό κόστος πραγματοποίησης των εκδηλώσεων και μέχρι σήμερα το ερώτημα αυτό δεν απαντήθηκε.
Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και το αν θα τεθεί νέο αίτημα έγκρισης δαπάνης δημοσίων σχέσεων για την επικείμενη επίσκεψη τού Πατριάρχη.
Σε κάθε περίπτωση επιθυμούμε να πληροφορηθούμε τον ακριβή τρόπο κάλυψης των δαπανών φιλοξενίας.
Σημανδράκος Βαγγέλης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Αρχή...ζούμε Μαζί

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 15:19