Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 11:07

Εγκαίνια έκθεσης αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου (Green Point) -φωτογραφίες

¨Άνοιξε¨ την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου τις πύλες της η έκθεση των προτάσεων που κατατέθηκαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών «Σχεδιασμός πράσινου σημείου (Green Point) αστικού τύπου»

Την έκθεση διοργανώνουν η ΔΙΑΔΥΜΑ και ο Δήμος Κοζάνης και φιλοξενείται στην πρώην αίθουσα υποδοχής και έκδοσης εισιτηρίων του σταθμού ΟΣΕ στην Κοζάνη. Παρόντες στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ και Δήμαρχος Βοίου Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κοζάνης Ελένη Τασοπούλου και Κώστας Δεσποτίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης, ο Δ/ντης της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένης Μαυρίδης.
Σκοπός του διαγωνισμού ιδεών, με τον γενικό τίτλο «ΔΙΑΔΥΜΑ .3R», ήταν η αναζήτηση σχεδιαστικών λύσεων για τον τρόπο ανάπτυξης βιώσιμων, φιλόξενων και λειτουργικών χώρων που θα ενισχύσουν τη συμμετοχή των πολιτών στα προγράμματα πρόληψης δημιουργίας απορριμμάτων και ανακύκλωσης, θα εισάγουν πρακτικές πράσινης συμπεριφοράς στην καθημερινότητα μας και θα επαναπροσδιορίσουν τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.
Στην έκθεση παρουσιάζονται 12 προτάσεις – έργα νέων αρχιτεκτόνων όλης της χώρας, με την ελπίδα να αποτελέσουν βάση για περαιτέρω συζήτηση κατά την υλοποίηση Πράσινων Σημείων στην περιοχή μας.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, παρουσιάστηκε το νέο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Πρόληψης και Μείωσης παραγωγής απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία και κατέστη σαφές πως υπάρχει η βούληση της ΔΙΑΔΥΜΑ, παραμένοντας στην πρωτοπορία σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, να προχωρήσει με τους Δήμους της περιοχής στην υλοποίηση «Πράσινων Σημείων» σε όλους τους μεγάλους οικισμούς της Περιφέρειας, καθώς και Κέντρων Επαναχρησιμοποίησης Υλικών. Το πρώτο «Green Point» αναμένεται να δημιουργηθεί στην πόλη της Κοζάνης.
Παράλληλα απονεμήθηκαν τα τρία πρώτα βραβεία στους:
1ο Βραβείο: Ομάδα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Μαρία Σπανιόλα – Παναγιώτης Κλαδόπουλος – Ευαγγελία Τσολάκη
2ο και 3ο Βραβείο εξ ημισείας: Ηλίας Γιαταγάνας Αρχικτέκτων Μηχανικών και Ομάδα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εμμανουήλ Μπέστας – Ηλίας Χαρίτος
Η έκθεση παραμένει ανοικτή στο κοινό, μέχρι την Παρασκευή 30/10/2015, καθημερινά 12πμ-2μμ και 7μμ-9μμ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 11:11