Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 16:56

«Καλλιόπη Βέττα: Να υπάρξει επαγρύπνηση της τοπικής κοινωνίας για το ενδεχόμενο χωροθέτησης ΧΥΤΑΜ στη ΜΑΒΕ»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την απάντηση του Υ.Π.ΕΝ. στην ερώτηση που είχε υποβάλει με θέμα: «Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για την λειτουργία Χ.Υ.Τ.ΑΜ. στην Π.Ε. Κοζάνης;», δήλωσε:

«Στις 8 Μαρτίου κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το ζήτημα της λειτουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου στην Π.Ε. Κοζάνης.

Στην ερώτηση γινόταν αναφορά στις εύλογες επιφυλάξεις και αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου Σερβίων, αλλά και ευρύτερα, για το ενδεχόμενο χωροθέτησης ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι.

Παράλληλα, αναδεικνύονταν οι επιστημονικές και κοινωνικές αντιρρήσεις ενώ, υπήρχαν ερωτήματα, εκτός των άλλων, για την εναπόθεση αμιάντου από όλη την χώρα καθώς και για την επιτήρηση και τον έλεγχο της διαδικασίας, δεδομένης της υποβάθμισης των αρμόδιων υπηρεσιών του Υ.Π.ΕΝ..

Στην απάντηση του στις 18 Μαΐου ο  Υπουργός, αναφέρει τα εξής: ΄΄Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί στη ∆/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης /ΥΠΕΝ Μελέτη Περιβάλλοντος για τη επαναχρησιµοποίηση του χώρου των ΜΑΒΕ για τη διάθεση αµιαντούχων αποβλήτων, ούτε για την τροποποίηση των ΚΕΟ∆, ώστε να υλοποιηθεί ΧΥΤΑΜ εντός του γηπέδου τους΄΄ ενώ, συνεχίζοντας κάνει αναφορά στη σύσταση ομάδας εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που εξετάζει το ενδεχόμενο υλοποίησης ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι.

Η απάντηση δεν καθησυχάζει τους κατοίκους της περιοχής καθώς αφήνει ανοικτές όλες τις πιθανότητες.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές, τους θεσμικούς φορείς, τις οικολογικές κινήσεις και τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας το αυτονόητο: τον σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία της περιοχής και των δραστηριοτήτων που ασκούν οι κάτοικοί της

Η Π.Ε. Κοζάνης δεν μπορεί να μετατραπεί σε Ελντοράντο ‘’επενδυτών΄΄ και ανεξέλεγκτο, υπερτοπικό σκουπιδότοπο.»

Γραφείο Βουλευτή ​

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 16:58