Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 18:07

Ένα βίντεο για τα παιδιά και τη συνύπαρξη, που δημιούργησε η SolidarityNow για τους νεαρούς πρόσφυγες του Βελβεντού

Το σημείωμα της SolidarityNow για το βιντεο

Ένα βίντεο για τα παιδιά και τη συνύπαρξη.
? "Όταν συνάντησα τα παιδιά από τις άλλες χώρες και το προσωπικό που ήταν πολύ καλό ένιωσα ασφαλής."
? "Δεν θα ξεχάσω ποτέ όλες τις στιγμές που έζησα εδώ. Είναι από τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής μου. Όλοι είμαστε σαν μια οικογένεια. Ζήσαμε όλοι μαζί τις πιο όμορφες μέρες και τις λύπες και τις χαρές."
?Αυτά είναι μερικά από όσα λένε τα παιδιά που έζησαν από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021 στις τρεις μεταβατικές δομές φιλοξενίας του #SolidarityNow στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Εθελούσια Μετεγκατάσταση από την Ελλάδα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες».

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021, το SolidarityNow παρείχε υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης σε 212 ασυνόδευτα παιδιά,σε τρεις μεταβατικές δομές φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα (νομοί Κοζάνης και Ιωαννίνων), στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Εθελούσια Μετεγκατάσταση από την Ελλάδα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες». Στόχος του προγράμματος ήταν η ασφαλής και οργανωμένη μεταφορά των παιδιών στην ενδοχώρα πριν την ασφαλή μετακίνησή τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες βάσει νομικής κατάστασης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε υπό το γενικό συντονισμό της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, τη συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 18:17