Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 16:58

Συμφωνία για την δημιουργία δύο Φωτοβολταϊκών πάρκων στο Αμύνταιο ισχύος 20 MW

iosifidisamyntaioτου Σπυρου Κουταβα

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την συνεδριακή συνάντηση των ενεργειακών δήμων με Γερμανικές επιχειρήσεις που ασχολούνται στα θέματα των ΑΠΕ της Γεωθερμίας, της παραγωγής ενέργειας από Βιομάζα και των Φωτοβολταϊκών πάρκων. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το βράδυ της Τρίτης,

φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία για την δημιουργία δύο φωτοβολταϊκών πάρκων που θα αναπτυχθούν σε δύο εκτάσεις που ο δήμος Αμυνταίου έχει χαρακτηρίσει ως χώρους δημιουργίας τέτοιων επενδύσεων. Είναι δύο δημοτικές εκτάσεις 600 και 1100 στρεμμάτων. Ησυνολική ισχύς της επένδυσης προβλέπεται να είναι περίπου 20 mw.  Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμυνταίου και πρόεδρο της επιτροπής ενεργειακών Δήμων Μάκη Ιωσηφίδη πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί η πρώτη επένδυση στην Ελλάδα στο τομέα της ενέργειας με σύμπραξη ιδιωτικού τομέα και ιδιωτών.

 

Ο δήμαρχος Αμυνταίου τόνισε:

{mp3}120710_iosifidissynedr{/mp3}
vryzidoy-kadroΗ Παρασκευή Βρίζου από την Εορδαία σημείωσε ότι το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις παλιές εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ όπου υπήρξε πρόταση για δημιουργία υποδομών μονάδας παραγωγής ενέργειας από Βιομάζα η οποία θα τροφοδοτεί το δίκτυο της Τ/Θ της πόλης. Όπως δήλωσε στο vetonews ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε στο θέμα του τουρισμού με έμφαση την παραλίμνιες ζώνες και τις ορεινές δραστηριότητες. Τις επόμενες ημέρες εξήγησε η κ. Βρυζίδου θα υπάρξει διάγραμμα προς τις ενδιαφερόμενες πλευρές όπου θα εξηγούνται με κάθε λεπτομέρεια οι τουριστικές επιλογές ώστε να ενταθούν σε μία διαφορετική πρόταση που θα μπορέσει να προωθηθεί στην γερμανική αγορά.

Τι δήλωσε η Παρασκευή Bρυζίδου στο Vetonews.gr

{mp3}120710_vryzidoysynedrio{/mp3}
Σε ότι αφορά τις πολιτικές κορώνες που ακούγονται από ορισμένους για την συνεργασία με τις Γερμανικές επιχειρήσεις ο πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων τόνισε ότι τα πάντα γίνονται ενώπιον διεθνών συναντήσεων με σκοπό το αμοιβαίο όφελος και για τις δύο πλευρές. Να σας πώ ότι τις συναντήσεις αυτές έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν άπαντες, Πολιτικοί, Οικονομολόγοι, Επιστήμονες και εκπρόσωποι Κοινωνικών φορέων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 18:01