Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 15:22

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣΛάβρος κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του νομοσχεδίου που πέρασε με τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακου» και συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm.

Ο κ. Αδαμίδης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο «που το περιεχόμενό του αφορά κατά 80% την ΔΕΗ» και «που χτυπά ευθεία την επιχείρηση».

«Αυτή η κυβέρνηση έφερε ένα μη σοβαρό νομοσχέδιο που καταργεί, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και κάθε έννοια εργασιακής ειρήνης. Το επόμενο που μένει είναι να δούμε αθρόες απολύσεις», τόνισε, αναφέροντας πως «οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στη ΔΕΗ πηγαίνουν  στους μετόχους, που είναι το δημόσιο αλλά και οι ιδιώτες που κατέχουν το 49%».

Όπως είπε «οι πρακτικές αυτές θυμίζουν άλλες εποχές» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «θέλει να διαλύσει την επιχείρηση για να την λυμαίνονται τα ιδιωτικά συμφέροντα».

Για τις προσλήψεις των επιτυχόντων δήλωσε πως τίποτα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο και κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών «πως θέλει να κάνει οικονομία από τις προσλήψεις στη ΔΕΗ και να τα πληρώσει σε υπερωρίες (80 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο)».

Για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που παραμένουν ακόμα χωρίς δουλειά, τόνισε πως θα πρέπει να απολογηθούν όσοι τους καλωσόριζαν στην επιχείρηση. Τέλος κάλεσε την διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει άμεσα σε υπογραφή σύμβασης με όλους τους επιτυχόντες που θα ξεκινήσουν δουλειά από 1/7/10.

Αύριο η διοίκηση του «Σπάρτακου» θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό.     

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100309_adamidis{/mp3}

 
    
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 15:30