Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 21:25

Η 6η δόση στα Ελληνικά κρατικά ταμεία - Πράσινο φως απο Eurogroup

benizeloseurogroypΕνέκρινε το αποψινό Eurogroup την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος. Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμαφνίστηκε βέβαιος πως η χώρα μας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και την εφαρμογή του νέου προγράμματος.

«Το Eurogroup ενέκρινε την καταβολή της έκτης δόσης προς την Ελλάδα», δήλωσε στο Reuters η πηγή.

Προσερχόμενος στο Eurogroup, o Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως «στην Ελλάδα έχουμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να προχωρήσουμε με την επόμενη δόση, το νέο πρόγραμμα και το PSI» και πρόσθεσε ότι η χώρα μας διαθέτει την απαραίτητη πολιτική συναίνεση, την απαραίτητη εθνική ενότητα, καθώς και την εθνική βούληση και αποφασιστικότητα για να προχωρήσει.

Επισήμανε επίσης την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει σε αυτή την «πολύ σημαντική», όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης, «για μια ισχυρή Ευρωζώνη που είναι ικανή να αντιδράσει και να στείλει πολύ καθαρά μηνύματα στις αγορές».

Χθες, Δευτέρα, και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε τονίσει πως δεν υπάρχει πλέον μεγάλη ανησυχία για το αν η τρόικα θα αποδεχθεί την επιστολή του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που στηρίζει το νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς και για το αν θα εγκριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, απέστειλε επιστολές προς τους Ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές, στις οποίες εκφράζει την πλήρη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

πηγη:tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 02:56